20.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăInternaționalAmericanii știau de atacul Iranului asupra Israelului. "Am anunţat Casa Albă"

Americanii știau de atacul Iranului asupra Israelului. “Am anunţat Casa Albă”

Iranul a declarat că a comunicat Statelor Unite despre planurile sale de a desfășura o operațiune “limitată” împotriva Israelului ca răspuns la atacul mortal din luna aprilie asupra consulatului iranian din Siria, atribuit Israelului.

Atacul asupra consulatului iranian din Siria a avut loc la începutul lunii aprilie și a fost un moment tensionat în relațiile dintre cele două țări. Iranul a acuzat Israelul de acest atac și a amenințat cu o acțiune de ripostă. Anunțul că Iranul ar fi informat Statele Unite despre intenția sa de a efectua o operațiune “limitată” împotriva Israelului subliniază preocupările și tensiunile crescute în regiune.

“Am anunţat Casa Albă într-un mesaj că operaţiunea noastră va fi limitată, minimă şi menită să pedepsească regimul israelian”, a declarat duminică ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, potrivit Agerpres.

Ministrul iranian a susținut un briefing cu diplomați străini la Teheran, unde a abordat subiectul atacului cu drone și rachete lansat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică de către Gărzile Revoluționare, forțele ideologice ale Republicii Islamice, împotriva Israelului.

Amir-Abdollahian le-a informat pe ambasadorii prezenți că Teheranul a comunicat țărilor vecine despre planificarea atacului cu 72 de ore înainte de operațiune.

Liderii Iranului, inclusiv ghidul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, au exprimat hotărârea de a “pedepsi” Israelul pentru atacul mortal din 1 aprilie, în urma căruia au fost uciși șapte militari iranieni la Damasc.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al CIA

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, s-a întâlnit cu David Petraeus, fost director al CIA. Întâlnirea a avut loc la București, la sediul...

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...

Prețul franzelei s-a dubat de la începutul războiului din Ucraina. Prețul grâului a scăzut, iar producția de cereale este în creștere

Alimentele de bază, în special pâinea și produsele de panificație, s-au dublat în ultimii doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina. Deși avem...
Ultima oră
Pe aceeași temă