10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiAlexandru Rafila, ameninţat cu plângeri penale, după vizita în Cuba

Alexandru Rafila, ameninţat cu plângeri penale, după vizita în Cuba

Deputatul USR Emanuel Ungureanu pregăteşte mai multe plângeri administrative şi penale împotriva ministrului Alexandru Rafila şi a unor funcţionari din Ministerul Sănătăţii, în legătură cu vizita în Cuba şi cu neadoptarea normelor care să facă posibilă aplicarea legii „Stop nosocomiale!”..

„Fac un apel public şi dau un termen de 24 de ore premierului Nicolae Ciucă să prezinte memorandumul semnat de domnia sa – dacă există, pentru că din informaţiile mele nu există – prin care l-a împuternicit pe domnul Rafila să semneze documente, în numele statului român, cu Ministerul sănătăţii cubanez.

Dacă domnul Rafila nu a fost împuternicit de Ministerul de Externe, de Guvernul României să semneze acte în numele statului român, ceea ce a comis domnul Rafila se numeşte abuz în serviciu şi, în termen de trei zile, voi depune la DNA o plângere penală.

Trebuie să aflăm cu toţii dacă ministrul Sănătăţii a fost împuternicit sau doar a fost într-o excursie de lux. Să-l întrebăm pe domnul Rafila în câte ţări a fost de la începutul mandatului?

Vom vedea că, asemenea miniştrilor Sorina Pintea şi Nicolae Bănicioiu, a stat mai mult în afara ţării decât la minister”, declară deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Între timp, ministrul Alexandru Rafila l-a dat deja în judecată pe deputatul Emanuel Ungureanu pentru declarații calomnioase și cere despăgubiri de 500.000 de lei, bani pe care afirmă că îi va dona unor cauze umanitare.

În 17 august, USR-istul a afirmat că ministrul Sănătății a semnat, fără transparență, un contract prin care acordă 21 de milioane de euro pentru consultanță către Organizația Mondială a Sănătății.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă