10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAkiem semnează cu Alstom un nou acord-cadru pentru 100 de locomotive Traxx...

Akiem semnează cu Alstom un nou acord-cadru pentru 100 de locomotive Traxx multisistem, care vor circula în 12 țări

Alstom, lider global în mobilitatea inteligentă și sustenabilă, și Akiem, companie europeană de leasing pentru material rulant, au semnat un contract-cadru pentru 100 de locomotive Traxx Universal multisistem (MS3). Partea fermă a comenzii include 65 de locomotive. Valoarea totală a acordului cadru este de 500 de milioane de euro. Akiem își confirmă astfel poziția de lider pe piața europeană de leasing și ambiția de a contribui la activitățile de accelerare a pieței feroviare, cu investiții majore în coridoare feroviare dinspre Franța spre 12 țări europene.

Locomotivele Traxx multisistem beneficiază de un consum de energie optimizat și pot derula atâ operațiuni de transport de marfă cât și de pasageri, cu o viteză de până la 160 de kilometri pe oră. Locomotivele vor acoperi 12 țări europene: Germania, Austria, Elveția, Franța, Italia, Belgia, Țările de Jos, Luxemburg, Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia. Ca o caracteristică unică pentru locomotivele multi-sistem, o parte dintre ele vor fi livrate cu funcția de „last mile”, atât pe varianta diesel cât și pe baterii, astfel încât să permită accesul în porturi, terminale sau site-uri industriale fără a fi nevoie de o locomotivă de manevră.

Toate locomotivele vor fi echipate cu sistemul de semnalizare ATLAS, soluția îmbarcată a Alstom

pentru sistemul european de control al trenurilor (ETCS). Acest sistem, bazat pe o arhitectură superioară, vine cu cea mai largă acoperire ca număr de țări și tipuri de linii, atât în sistemul ETCS, cât și pentru funcționarea în sistem convențional de semnalizări.

Kevin Cogo, vicepreședinte pentru material rulant, locomotive și componente al companiei Alstom pentru regiunea DACH, a declarat: „Sunt foarte mândru că Akiem își extinde flota de locomotive cu cea mai mare comandă de locomotive Traxx pentru un număr important de țări. Datorită acestui acord, atât Akiem, cât și Alstom își vor consolida poziția pe piața de locomotive în diferite țări, inclusiv pe piațele de origine.”

Fabien Rochefort, CEO al Akiem, a adăugat: „Compania Akiem este încântată să plaseze această nouă comandă la Alstom. Investim constant în portofoliul nostru de locomotive pentru a ne deservi clienții și a dezvolta noi piațe. Aceste investiții în material rulant vor permite noi rute eficiente și sustenabile care vor contribui la creșterea tranziției către transportul feroviar în Europa. Ca parte a acestei comenzi, 55 de locomotive vor opera din Franța către Europa într-un context în care nu s-au înregistrat livrări în ultimul deceniu. Intenționăm să contribuim la revitalizarea transportului feroviar de marfă și a transportului interurban de pasageri în Franța și să facilităm inovația și concurența cu sprijinul serviciilor și echipelor noastre de mentenanță”.

Asamblarea finală este planificată să aibă loc la sediul Alstom din Kassel, Germania, iar livrarea unităților este programată să se deruleze între 2025 și 2028.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

FC Botoșani – Dinamo 2-1! Golul lui Mailat o (în)Groapă pe Dinamo

FC Botoșani visează la salvarea de la retrogradare după ce a câștigat derby-ul „codașelor” Ligii 1 contra celor de la Dinamo, cu scorul de...

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă