22.9 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSocialAgresorul fetelor din Vama Buzăului fusese eliberat din închisoare în baza recursului...

Agresorul fetelor din Vama Buzăului fusese eliberat din închisoare în baza recursului compensatoriu

Bărbatul care le-a răpit şi violat pe cele două fete, de 10 şi, respectiv, 12 ani, din Vama Buzăului, fusese eliberat în baza legii recursului compensatoriu din penitenciar, unde ispăşea o pedeapsă pentru viol, au precizat, duminică, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

“Autorul a fost eliberat în luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu şi câştigând 522 de zile. În seara de vineri, a preluat victimele cu acordul mamei fără a le mai aduce înapoi, aşa cum ar fi trebuit. A agresat sexual ambele copile prima dată într-o pădure în apropiere de Întorsura Buzăului, ulterior în judeţul Prahova. (…) Nu ştim, deocamdată, ce intenţii avea cu fetele (după agresiune – n.r.)”, a transmis prim-procurorul Claudiu Sandu, potrivit Agerpres.ro.

Conform acestuia, bărbatul şi-ar fi recunoscut faptele.

Potrivit IPJ Braşov, din cercetările efectuate în cauză a reieşit că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice şi ameninţări, ar fi forţat, pe rând, minorele să întreţină mai multe raporturi şi acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului şi municipiul Buzău, dar şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova.

Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Braşov, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi coruperea sexuală a minorilor.

Cele două minore au fost preluate de un reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, fiind instituţionalizate şi internate în regim de urgenţă.

Pe numele celor două fete a fost emisă la nivel naţional, în cursul zilei de sâmbătă, alerta “răpire minori”, după ce bărbatul, care s-a prezentat ca fiind prieten al concubinului mamei acestora, le-a luat vineri seara să le ducă la un “grătar”, unde a pretins că ar fi fost prezenţi şi alţi copii. Minorele au fost au fost găsite sâmbătă de poliţişti pe raza judeţului Prahova.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Preşedintele Klaus Iohannis, discuţii cu Martin Schulz despre noua configuraţie politică a UE

Şeful statului Klaus Iohannis l-a primit, miercuri la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Fundaţiei Friedrich Ebert (Friedrich-Ebert-Stiftung), Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, transmite...

Florentin Petre, cooptat în stafful tehnic al echipei de fotbal Dinamo

Fostul fotbalist Florentin Petre a fost cooptat, miercuri, în stafful tehnic al echipei de fotbal Dinamo, conform anunțului oficial făcut de club pe site-ul...

SUA anunță sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul, bașcana UTA Găgăuzia

Statele Unite au anunțat miercuri sanctiuni împotriva Evgheniei Guțul, bașcana UTA Găgăuzia, pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor, și partidul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă