12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSocialJustițieAgresorul celor două fete din Brașov a fost arestat preventiv

Agresorul celor două fete din Brașov a fost arestat preventiv

Agresorul celor două fete din Brașov a fost arestat preventiv, pe termen de 30 de zile, conform deciziei luate, duminică, 13 noiembrie 2022, de magistrații din Brașov.

Arestatul este un bărbat de 42 de ani. El ar fi recunoscut deja că le-a răpit şi violat pe cele două fetițe, de 10 și 12 ani, din localitatea Vama Buzăului. Fetele au fost luate de acasă de agresor cu mașina, sub pretextul că le duce la un “grătar” la care vor veni și alți copii. Răpitorul ar fi un prieten al concubinului mamei. Mama ar fi afirmat că-l cunoscuse pe bărbatul care i-a luat fetele doar cu câteva zile mai înainte.

Fete din Brașov, luate de acasă pe motiv că merg la o petrecere

Cele două victime au fost găsite de polițiști, sâmbătă, în mașina atacatorului, pe raza judeţului Prahova, la nouă ore după dispariție. Imediat după aceea, agresorul a fost reținut și trimis în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov. “Prin exercitarea de constrângeri fizice şi ameninţări, ar fi forţat, pe rând, minorele să întreţină mai multe raporturi sexuale”, afirmă anchetatorii. Agresorul este cercetat cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi coruperea sexuală a minorilor.

Agresorul a mai avut o condamnare de zece ani de închisoare pentru viol asupra unei minore. El fusese pus în libertate în noiembrie 2020, în baza legii recursului compensatoriu. Recursul compensatoriu a fost reglementat prin Legea 169 / 2017 și se referă la scurtarea pedepsei cu închisoarea, dacă deținutul a avut condiții de detenție necorespunzătoare.

Cele două fete, de 10 și 12 ani, au fost preluate de Protecția Copilului și primesc asistență psihologică.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă