12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSocialEvenimentAeroport evacuat! Alertă cu bombă la Chișinău, a doua în două zile

Aeroport evacuat! Alertă cu bombă la Chișinău, a doua în două zile

Un zbor de la Londra către Chișinău a fost nevoit să schimbe ruta de urgență, îndreptându-se către aeroportul din Iași, după ce aeroportul din Chișinău a primit o alertă cu bombă, a doua în două zile. Ca măsură de precauție, aeroportul din Chișinău a fost evacuat.

Avionul a aterizat în siguranță la Iași, iar pasagerii vor fi transportați către Chișinău cu un autocar.

Autoritățile aeroportului din Iași au confirmat că zborul care se îndrepta către Chișinău a fost redirecționat către Iași din cauza alertei cu bombă de la Chișinău, la cererea comandantului zborului.

Planul roșu a fost activat, iar mai multe autospeciale ISU au fost trimise la aeroport pentru a face față situației. Autoritățile din Chișinău au evacuat aeroportul și vor efectua verificări pentru a determina dacă alerta reprezintă un pericol real sau este o alarmă falsă.

“Aeroportul Internațional Chișinău este o noua alertă. Toate serviciile specializate ale MAI sunt la fața locului pentru verificări. Călătorii și personalul aeroportuar evacuat din clădire. Revin cu alte noi informații”, a declarat Raisa Novițchi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGSU).

Prima alertă, înregistrată în ultimele aproape 24 de ore, a fost declarată ca fiind falsă, iar acum a avut loc a doua alertă, care a determinat redirecționarea zborului către aeroportul din Iași. Autoritățile vor continua să investigheze aceste alerte pentru a determina natura lor și pentru a asigura siguranța aerogării și a călătorilor.

“Ieri, 20 aprilie 2024, în jurul orei 21:40, angajații Poliției de Frontieră au fost alertați în privința existenței dispozitivelor explozive în Aeroportul Internațional Chișinău și într-o aeronavă. În acest sens, polițiștii de frontieră au anunțat toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate, la fel, fiind mobilizate echipe de intervenție ale Serviciilor Specializate din cadrul IGP. În același timp, personalul aeroportuar și călătorii au fost evacuați din clădire, inclusiv procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată”, a mai adăugat Raisa Novițchi.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă