34.4 C
București
marți, 2 iulie 2024
AcasăInternaționalAdunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează DPA, preluat de agerpres.ro.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a indicat recent că există loc pentru o reformă legislativă în această privinţă.

Conform proiectului legislativ, adulţilor cu o boală ce le pune viaţa în pericol, care sunt capabili să ia decizii pe termen mediu şi a căror durere nu poate fi atenuată, li se va permite să solicite eutanasia.

Ei trebuie apoi să primească un răspuns la cererea lor într-un termen de cel mult două săptămâni. Dacă este posibil, pacienţilor li se va cere să administreze ei înşişi dozele letale.

Subiectul este controversat în Franţa. Administrarea de medicamente fatale unei alte persoane este în prezent ilegală, dar moartea pasivă asistată, de exemplu prin oprirea echipamentelor care ţin o persoană în viaţă sau prin administrarea de analgezice puternice care accelerează moartea ca efect secundar, este permisă.

În următoarele două săptămâni, parlamentarii vor dezbate peste 3.000 de amendamente. Proiectul de lege trebuie apoi depus şi la Senat. Nu este de aşteptat ca proiectul de lege să fie adoptat mai devreme de un an.

Acest demers a fost precedat de un proces lung cu participarea cetăţenilor. O convenţie a cetăţenilor votase cu majoritate în favoarea deschiderii drumului pentru eutanasia activă.

Consiliul de Etică al Franţei a precizat, de asemenea, că aplicarea etică a eutanasiei active este posibilă în anumite condiţii stricte.

Noua lege care permite sinuciderea asistată în Austria, intră în vigoare

Legea care permite sinuciderea asistată a intrat în vigoare în Austria. Adulții care sunt bolnavi în stadiu terminal sau au o afecțiune permanentă, pot opta pentru sinucidere asistată, scrie BBC.

Parlamentul a aprobat legea în decembrie, în urma unei hotărâri a Curții Constituționale.

Practica va fi strict reglementată, fiecare caz fiind evaluat de doi medici, iar unul dintre ei (medici) trebuie să fie expert în medicină paliativă.

Oficialii spun că guvernul a alocat, de asemenea, fonduri pentru dezvoltarea îngrijirii paliative, pentru a se asigura că nimeni nu alege să moară atunci când sunt disponibile alte opţiuni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zi cu caniculă și furtuni

Meteorologii anunţă temperaturi deosebit de ridicate în 14 judeţe şi în Capitală, astăzi, dar și ploi cu furtuni. ”În cea mai mare parte a Munteniei,...

Nici micile cadouri de an electoral nu i-au atras pe elevi

Mai ales în acest super an electoral, vedem politicieni din toate partidele manifestând o preocupare fantastică pentru Educație. Președintele Klaus Iohannis, părintele României Educate își...
Ultima oră
Pe aceeași temă