25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăEconomieAdrian Câciu, veste bună despre investițiile străine directe din primele două luni...

Adrian Câciu, veste bună despre investițiile străine directe din primele două luni ale anului

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, anunță că investițiile străine directe au ajuns în primele două luni ale anului la aproape un miliard de euro, fapt care reprezintă „cea mai concretă dovadă de încredere în economia României”.

„Cea mai concretă dovadă de încredere în economia României: investiţii străine directe de aproape un miliard de euro în primele două luni ale anului! Este o creștere de aproape 10% față de perioada similară din 2021! Faptul că investitorii străini au decis să trimită mai mulți bani în țara noastră este un semnal esențial pentru mediul de afaceri international”, scrie pe Facebook Adrian Câciu, potrivit bugetul.ro.

Adrian Câciu spune că investițiile străine din primele două luni arată că țara noastră are un mare potențial de dezvoltare

El apreciază că arată că economia din România are un uriaș potențial de dezvoltare și că există un cadru fiscal atractiv și competitiv.

„De aceea, vom continua dialogul cu mediul de afaceri fiindcă vrem ca derularea proiectelor de investiții să se finalizeze mai rapid și cu mai puțină birocrație”, conchide Câciu.

Românii au avantaje la accesarea de fonduri pentru firme


Românii pot accesa fonduri de până la 1 milion de euro pentru firme. Ministerul Finanțelor anunță că sunt disponibile 92 de domenii de activitate.

Ministerul Finanțelor anunță printr-un comunicat de presă că a elaborat actul normativ necesar îndeplinirii măsurilor guvernamentale din cadrul Programului Sprijin pentru România și propune o serie de modificări schemei de ajutor de stat nr. 807/2014 dedicată stimulării investițiilor cu impact major în economie. Scopul modificărilor este de a eficientiza direcționarea fondurilor publice către sectoarele care vor genera proiecte de investiții majore.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...
Ultima oră
Pe aceeași temă