24.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăPoliticăAdrian Câciu: Negocierile purtate cu CE pe revizuirea PNRR au ajuns la...

Adrian Câciu: Negocierile purtate cu CE pe revizuirea PNRR au ajuns la final

Negocierile cu Comisia Europeană(CE) pe revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) s-au încheiat, la final fiind inclusă o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro pe capitolul REPowerEU, care va fi parte integrantă din PNRR, a declarat, joi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, potrivit economica.net.

„Negocierile pe revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă s-au încheiat. La acel moment, noul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României se află între serviciile Comisiei Europene. De ce spun noul plan? Pentru că acest plan revizuit include o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro pe capitolul REPowerEU, care va fi parte integrantă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Estimăm că această dezbatere inter-service în cadrul Comisiei să se încheie undeva în jurul datei de 21-22 noiembrie şi aprobarea în ECOFIN (Formaţiunea Afaceri Economice şi Financiare, n.r.) să aibă loc la începutul lunii decembrie”, a menţionat Adrian Câciu, la finalul şedinţei de Guvern.

El a explicat că Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă se aprobă de către Consiliul de miniştri de finanţe.

„Pe 8 sau 9 decembrie va fi acest ECOFIN. În noul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României nu se va mai regăsi acel procent cu privire la sistemul public de pensii, de 9,4% din PIB”, a adăugat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă