26.4 C
București
joi, 11 aprilie 2024
AcasăInternaționalActorii de la Hollywood au intrat în grevă. Ei se alătură protestului...

Actorii de la Hollywood au intrat în grevă. Ei se alătură protestului scenariștilor

Puternicul sindicat al actorilor americani a anunţat joi intrarea oficială în grevă de la miezul nopţii (07:00 GMT vineri), o decizie care ar urma să paralizeze complet Hollywood-ul, unde producţia de filme şi seriale încetineşte deja din cauza mişcării sociale a scenariştilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Consiliul naţional al SAG-AFTRA a votat în unanimitate pentru un ordin de grevă împotriva studiourilor şi radiodifuzorilor”, a anunţat Duncan Crabtree-Ireland, directorul executiv naţional al acestui sindicat care reprezintă 160.000 de actori şi alţi profesionişti de pe marele şi micul ecran.

Poziţia sindicatului este mult prea departe de cea a Alianţei Producătorilor de Film şi Televiziune (AMPTP), care reuneşte grupuri istorice din industria filmului, precum Disney, NBCUniversal, Paramount, Warner Bros Discovery şi Sony şi platforme digitale precum Netflix, Amazon sau Apple.

„Răspunsurile AMPTP la cele mai importante propuneri ale sindicatului au fost insultătoare şi lipsite de respect faţă de contribuţia noastră capitală la această industrie. Angajatorii au refuzat să se implice într-un mod semnificativ în cazul unora dintre subiecte, iar în privinţa altora ne-au ignorat complet”, se arată într-un comunicat transmis joi seară de sindicatul care reprezintă 160.000 de actori şi alţi profesionişti de pe marele şi micul ecran.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Statele din SUA în care este posibil să se legalizeze cazinourile online în 2024

Dimensiunea pieței cazinourilor online din Statele Unite a atins 10,2 miliarde de dolari anul trecut, iar estimările sunt că ea se va dubla până...

Summit Vilnius: Klaus Iohannis are o întrevedere bilaterală cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Preşedintele Klaus Iohannis are, joi, o întrevedere bilaterală cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în marja Summitului Iniţiativei celor Trei Mări, potrivit stiripesurse.ro. Cea de-a IX-a...

Germania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar

Germania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar, care a inclus, printre altele, vehicule blindate, muniție şi rachete – transmite, miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă