21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăEconomieAcțiunile Nvidia scad. Investitorii așteaptă mai multe detalii despre noul cip AI

Acțiunile Nvidia scad. Investitorii așteaptă mai multe detalii despre noul cip AI

Acțiunile Nvidia au scăzut marți cu aproximativ 2%, după ce și-au triplat valoarea în ultimul an, în timp ce investitorii așteptau mai multe detalii despre cel mai recent cip de inteligență artificială al companiei, care ar trebui să îi consolideze și mai mult poziția de lider în industrie, notează Reuters.

Acțiunile celei de-a treia cele mai valoroase firme din lume au scăzut până la 865 de dolari, unii analiști afirmând că investitorii au luat deja în calcul prezentarea cipului B200 Blackwell, despre care compania susține că este de 30 de ori mai rapid la anumite sarcini decât predecesorul său.

Cipul Blackwell va avea un preț cuprins între 30.000 și 40.000 de dolari, a declarat Jensen Huang, CEO-ul Nvidia, pentru CNBC.

Firma, care a acaparat 80% din piața cipurilor de inteligență artificială, este așteptată să ofere mai multe detalii în cadrul prezentării sale pentru analiștii financiari la ora 11:30 ET (15:30 GMT).

„Tehnologia Blackwell arată o creștere semnificativă a performanțelor în comparație cu Hopper (actualul cip emblematic), dar este întotdeauna greu să se ridice la înălțimea așteptărilor”, a declarat David Wagner, manager de portofoliu la Aptus Capital Advisors, adăugând că investitorii încă digeră creșterea de aproape 80% a prețului de la începutul anului.

Acțiunile Nvidia au atins un nivel record de 974 de dolari în urmă cu doar șapte ședințe.

Pe lângă cipul Blackwell, care combină două pătrate de siliciu de mărimea ofertei anterioare a companiei, Nvidia a detaliat luni un nou set de instrumente software, pentru a ajuta dezvoltatorii să vândă mai ușor modele de inteligență artificială firmelor care folosesc tehnologia sa.

Nvidia se așteaptă ca marii clienți, inclusiv Amazon.com, Alphabet’s – Google, Meta Platforms Microsoft, OpenAI și Tesla, să folosească noul cip emblematic.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă