40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiAbsolvenții de gimnaziu ghinioniști dau astăzi Evaluarea Națională

Absolvenții de gimnaziu ghinioniști dau astăzi Evaluarea Națională

Elevii care la examenul de acum două săptămâni nu au fost lăsați să intre în săli pentru că au avut temperatură mai mare de 37,3 grade și absolvenții de clasa a VIII-a care au fost obligați să rămână în izolare la domiciliu ori carantină au șansa de a intra la liceu alături de colegii lor de generație.

La etapa specială s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, a anunţat Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC). Examenul se va organiza în 60 de centre din 37 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. În sesiunea specială se vor respecta aceleaşi norme de distanţare şi dezinfectare ca la sesiunea precedentă pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Examenul începe luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română (192 de candidaţi înscrişi). Marţi, 30 iunie, se desfăşoară proba la Matematică (206 candidaţi înscrişi), iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (9 candidaţi înscrişi). În țară sunt cinci județe în care nu au fost situații de elevi respinși la examen la prima sesiune a Evaluării Naționale: Arad, Ilfov, Covasna, Tulcea și Mehedinți.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie, iar candidații vor fi admiși în licee pe note stabilite după formula: 80% media de la Evaluare Națională și 20% media anilor de studii V – VIII.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă