15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăCoronavirusA izbucnit un focar de COVID-19 la Spitalul CFR Ploiești

A izbucnit un focar de COVID-19 la Spitalul CFR Ploiești

Un focar de COVID-19 a fost depistat la Spitalul CFR Ploiești, trei salariaţi ai unităţii sanitare fiind testaţi pozitiv, a anunţat, luni, Prefectura Prahova.

Focarul de infecţie cu SARS-CoV-2 este la Secţia Interne I, cei trei salariaţi diagnosticaţi cu noul coronavirus fiind izolaţi la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

Conform raportării DSP, numărul de paturi COVID-19 ocupate este de 316. În secţiile ATI sunt ocupate 25 de paturi din totalul celor 26, conform agerpres.ro.

Un nou focar de COVID-19 a apărut la Ploiești, la numai cinci zile după ce alte două focare au fost depisate în municipiu

Două noi focare de COVID-19 au fost depistate acum 5 zile în judeţul Prahova, la Spitalul Municipal Ploieşti şi la un centru de bătrâni din oraş, 51 de persoane fiind infectate cu noul coronavirus. Potrivit datelor comunicate miercuri de Prefectura Prahova, unul dintre focare este la Secţia de Fizioterapie a Spitalului Municipal Ploieşti, 8 pacienţi şi 20 de salariaţi fiind diagnosticaţi cu COVID-19. Toţi aceştia au fost izolaţi, la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

De asemenea, este focar de COVID-19 la un centru rezidenţial de îngrijire a persoanelor vârstnice din municipiul Ploieşti, fiind testaţi pozitiv 22 beneficiari şi un angajat. Beneficiarii au fost transferaţi la spitale suport COVID-19 din Prahova, iar salariatul a fost izolat, la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, relata realitatea.net.

În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate oficial 616 cazuri noi de îmbolnăvire şi au fost raportate 4 decese asociate.

Conform raportării DSP, numărul de paturi COVID-19 ocupate este de 245, adică 19% din total. În secţiile ATI sunt ocupate 18 paturi, din totalul celor 26, mai precizează Prefectura Prahova.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă