9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentA intrat cu mașina pe pârtie! Motivul? Voia să-și lase bagajele în...

A intrat cu mașina pe pârtie! Motivul? Voia să-și lase bagajele în fața hotelului

Un incident neobișnuit a avut loc în stațiunea Muntele Mic din județul Caraș-Severin, când un turist a încercat să traverseze pârtia cu mașina încercând să-și lase bagajul direct la hotel. Bineînțeles, bărbatul a rămas cu mașina împotmolită în zăpadă.

Bărbatul, probabil subestimând condițiile meteorologice și starea pârtiei, a decis să traverseze zona acoperită de zăpadă cu mașina. Încercarea lui a avut consecințe neplăcute, mașina rămânând blocată în zăpadă, necesitând intervenția echipelor de salvare.

Jandarmii l-au amendat pe turist cu 1000 de lei pentru încălcarea regulilor de acces şi punerea în pericol a siguranţei pe pârtiile de schi.

„Un turist din stațiunea Muntele Mic, județul Caraș-Severin, a traversat cu mașina două pârtii, punând în pericol viața și integritatea schiorilor, deoarece a ignorat semnele clare de interzicere a accesului. Acesta a rămas împotmolit cu vehiculul său chiar la baza ultimei pârtii. Jandarmii montani din cadrul Postului Muntele Mic, aflați în misiune de patrulare, au observat mașina pe pârtia de schi și au intervenit prompt la fața locului. După identificarea conducătorului auto, acesta a declarat că intenționa să-și ducă bagajul la hotel, fără să folosească mijloacele de transport asigurate de proprietarii locurilor de cazare. În urma incidentului, turistul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.000 de lei pentru încălcarea regulilor de acces și punerea în pericol a siguranței pe pârtiile de schi. Reamintim tuturor turiștilor importanța respectării semnelor și regulilor de siguranță în zonele montane, pentru a evita producerea unor evenimente nedorite”, a transmis Jandarmeria într-un comunicat de presă.

Este al doilea incident de acest fel care s-a petrecut în ultimele zile. Un taximetrist a intrat și el cu mașina pe pârtie, chiar printre schiori. Explicația a fost una cât se poate de simplă: “Cu cât îl duc mai departe pe client, cu atât este mai profitabil pentru mine.”

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Preţurile produselor agricole au scăzut cu 13,36%, potrivit INS

Preţurile produselor agricole au scăzut în ultima lună a anului 2023 cu 13,36% raportat la decembrie 2022, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de...

Analfabeți pe șosele, pentru a elimina aroganțele în fața agenților care nu știu să citească

Ilustrație: Marian Avramescu După mulți ani de așteptare, mediul academic al legislației rutiere din Pitești a fost extins la nivel național. Este un demers gândit...

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...
Ultima oră
Pe aceeași temă