23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăȘtirile zilei5 hectare de pădure au ars în Hunedoara

5 hectare de pădure au ars în Hunedoara

Potrivit primelor observaţii ale pompierilor, focul s-ar fi extins de la un teren care fusese incendiat pentru a fi curăţat de resturile vegetale uscate.

„Cel mai probabil, incendiile au fost generate de acţiunea de igienizare a terenurilor aplicată de fermieri. Coordonatele GPS ale parcelelor incendiate au fost transmise Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara pentru identificarea posesorilor acestora”, a informat joi un comunicat al purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

Pentru stingerea incendiului pompierii militari şi angajaţii ocolului silvic din Orăştie au parcurs aproape doi kilometri, eforturile lor fiind îngreunate de vântul puternic, terenul accidentat şi lipsa surselor de apă, a precizat sursa citată.

ISU Hunedoara atenţionează proprietarii de terenuri că acţiunile de igienizare a terenurilor cu ajutorul focului pot duce la izbucnirea unor incendii de amploare şi chiar la pierderi de vieţi omeneşti. De aceea, folosirea focului pentru curăţarea terenurilor trebuie anunţată în prealabil autorităţilor.

În acest context, ISU Hunedoara organizează patrule mixte în vederea prevenirii incendiilor şi identificarea persoanelor care utilizează flacăra deschisă pentru curăţarea terenurilor.

Mai mult, coordonatele GPS ale parcelelor incendiate vor fi transmise APIA, care are competenţă în suspendarea subvenţiilor acordate pentru curăţarea terenurilor agricole.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă