18 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăȘtiință5 asteroizi se apropie de Pământ în următoarele 7 zile

5 asteroizi se apropie de Pământ în următoarele 7 zile

NASA a transmis că între 27 august și 1 septembrie, cel puțin 5 asteroizi vor trece pe lângă Pământ, dar nu reprezintă o amenințare directă.

5 asteroizi se apropie de Pământ în următoarele 7 zile

Între 27 august și 1 septembrie, cel puțin cinci asteroizi – care nu reprezintă o amenințare imediată – sunt așteptați să treacă pe lângă Pământ.

Asteroizii, de fiecare dată când trec pe lângă Pământ, oferă astronomilor și cercetătorilor oportunități semnificative de a studia îndeaproape componentele lor. Aceste examinări mai atente pot conduce la indicii vitale despre povestea originii Universului, notează The Indian Express.

Jet Propulsion Laboratory al Nasa urmărește în mod activ asteroizii și împărtășește informații vitale cu lumea. Laboratorul a oferit câteva detalii despre asteroizii care se apropie de Pământ.

Asteroizii care trec pe lângă Pământ sunt:

  • Asteroid 2020 RL
  • Asteroid 2021 RA10
  • Asteroid 2012 SX49
  • Asteroid 2016 RJ20
  • Asteroid 2021 JT

Asteroizii sunt corpuri cerești mici care orbitează în jurul Soarelui, majoritatea dintre ei situându-se în centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter. De dimensiuni variabile de la câțiva metri până la sute de kilometri în diametru, sunt rămășițe ale materialului primordial din sistemul nostru solar, care nu s-a transformat în planete.

Majoritatea asteroizilor sunt formați din metale, silicate și diverse minerale, și sunt considerați vestigii ale procesului de formare a sistemului solar, având o compoziție care reflectă condițiile din perioada timpurie a acestuia.

Deși asteroizii nu sunt la fel de mari ca planetele, ei joacă un rol important în înțelegerea evoluției solare și a mecanismelor care au format corpuri cerești mai mari.

Asteroizii sunt clasificați în funcție de compoziția lor, iar cele mai comune tipuri sunt asteroizii de tip C (carbonoși), S (silicozați) și M (metalici). Studiul acestora poate oferi informații valoroase despre formarea sistemului solar și condițiile inițiale de pe Pământ.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă