15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSocialEveniment40 de grame de heroină introdusă în România. DIICOT a prins în...

40 de grame de heroină introdusă în România. DIICOT a prins în flagrant unul dintre inculpați

La data de 12 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au emis un ordin de reținere pentru doi inculpați, investigați sub suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni grave legate de traficul de droguri, se arată în comunicatul DIICOT.

Aceste măsuri au fost dispuse în urma unei operațiuni complexe, desfășurată în cooperare cu autoritățile germane, care a dus la capturarea în flagrant a unuia dintre inculpați în timp ce ridica un colet sosind din Germania prin intermediul unei firme de transport. În interiorul coletului, printre obiecte de vestimentație, s-a descoperit o cantitate semnificativă de peste 40 de grame de heroină, concepută pentru comercializare ilegală pe teritoriul național.

Comunicatul DIICOT

La data de 12.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea a 2 inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc,  trafic de droguri de mare risc şi deținere, fără drept, de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu.

Măsurile au fost luate după ce unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet, introdus în ţară din Germania prin intermediul unei firme de transport, în care se afla ascunsă, printre  obiecte de vestimentaţie,  o cantitate de peste 40 grame heroină destinată comercializării  (din  care rezultau minim 1333 doze a 0,03 grame, generând un profit de 133.300 lei).

Pe baza cercetărilor efectuate s-a stabilit  că,  în perioada mai 2023– aprilie 2024, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpații au procurat, deţinut, depozitat, transportat, şi vândut  către consumatori din județul Iaşi  droguri de mare risc (heroină).

De asemenea, în sarcina unuia dintre aceştia s-a reţinut şi faptul că a deţinut, fără drept, droguri de risc și de mare risc (heroină și canabis) în vederea consumului propriu. 

În cursul zilei de ieri, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași au fost efectuate 4 percheziții domiciliare pe raza județului Iași ,fiind identificate și ridicate  cantități de heroină, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă