18 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSocialMeteo2024, pe cale de a deveni cel mai fierbinte an înregistrat vreodată....

2024, pe cale de a deveni cel mai fierbinte an înregistrat vreodată. Atenționarea meteorologilor

Luna iunie a acestui an a fost cea mai călduroasă lună iunie înregistrată vreodată, a anunțat luni serviciul Uniunii Europene de monitorizare a schimbărilor climatice. Acest record continuă o serie de temperaturi extrem de ridicate care, conform experților, ar putea face din 2024 cel mai fierbinte an din istorie.

Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice (C3S) al UE a raportat în buletinul său lunar că fiecare lună începând din iunie 2023 a fost cea mai călduroasă înregistrată până acum, comparativ cu aceleași luni din anii precedenți.

Această perioadă de 13 luni consecutive de temperaturi record subliniază tendința de încălzire globală.

Datele recente sugerează că 2024 ar putea depăși 2023 ca fiind cel mai fierbinte an înregistrat vreodată. Schimbările climatice provocate de activitățile umane, combinate cu fenomenul El Niño, au contribuit la atingerea acestor temperaturi record, conform unor oameni de știință.

Zeke Hausfather, cercetător la Berkeley Earth, citat de Reuters și News.ro:

Acum estimez că există aproximativ 95% șanse ca 2024 să depășească 2023 și să fie cel mai călduros an de când au început înregistrările temperaturii suprafeței globale, la mijlocul anilor 1800.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Macron vrea oprirea livrărilor de arme pentru Israel, folosite în Gaza

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sâmbătă în favoarea opririi livrărilor de arme către Israel, dacă aceste arme sunt folosite în conflictul din Fâşia...

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...

Nicolae Ciucă s-a întors în zonele afectate de inundații din Galați

La 3 săptămâni de la inundațiile catastrofale care au măturat mare parte din zona Moldovei, liderul PNL s-a întors în zonele afectate pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă