17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei13 persoane audiate, la Timişoara, în cazul grupării de trafic de persoane...

13 persoane audiate, la Timişoara, în cazul grupării de trafic de persoane care a fost destructurată

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al DIICOT, la Timişoara au avut loc nouă percheziţii domiciliare la locuinţele a şapte suspecţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani.

Un număr de 13 persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Timişoara, fiind cercetate pentru constituire de grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane.

Iniţial, surse din cadrul anchetatorilor au declarat pentru News.ro că 11 persoane vor fi audiate în acest caz.

Procurorii spun că ”începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat, în ceea ce priveşte recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a mai multor persoane de sex feminin, minore şi majore, în vederea obţinerii de foloase materiale”.

În urma cercetărilor s-a stabilit că victimele erau transportate şi cazate de către liderul grupării în diferite locaţii de pe teritoriul României, Angliei, Franţei, Greciei şi Italiei, în vederea exploatării sexuale. De asemenea, acesta le solicita postarea unor anunţuri pe anumite site-uri de profil, iar la finalul activităţilor de prostituţie încasa sumele de bani obţinute de către victime, se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate telefoane mobile, medii de stocare şi sume de bani.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba despre opt fete care aveau şi câte zece clienţi pe zi, cu costuri între 150 şi 200 de lei.

Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă