Un nou dosar de politician la DNA. De data aceasta, Mircea Hava, primarul din Alba-Iulia

Primarul PNL de Alba Iulia, Mircea Hava, este unul dintre oamenii cu cea mai mare greutate în PNL, chiar dacă nu are o expunere atât de mare la nivel central. La nivel local, a devenit un baron în toată regula sau cel puțin așa o arată documentele oficiale ale Internelor.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2018 - 12:41

În anul 2014, Poliția Locală Alba a achiziționat un autoturism Volskwagen Touareg, care a costat aproximativ 70.000 de euro. Presa locală a relatat faptul că acest autovehicul a fost utilizat de către primarul Mircea Hava în interes personal, de multe ori la volanul mașinii fiind văzut fie primarul, fie șoferul Primăriei.

După faptele relatate în presă, deputatul PSD, Ioan Dîrzu, a făcut o solicitare către Ministerul de Interne, pentru a vedea de ce folosește primarul de Alba o mașină a Poliției Locale, în interes personal.

Răspunsul Ministerului de Interne este mai mult decât interesant. În această cauză s-a deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Pe parte administrativă, dosarul a fost trimis Direcției General Anticorupție din Ministerul de Interne, care a înaintat materialul către Direcția Națională Anticorupție.

Primarul Mircea Hava a admis faptul că folosește această mașină și că o conduce personal, dar precizează că face acest lucru doar în interes de serviciu.

”Nu știu de niciun dosar, nu știu de nicio cercetare, pentru că de atâția ani fiecare cum a venit pe acolo a încercat să îmi facă câte o plângere. Eu nu-mi fac probleme decât dacă m-aș știi vinovat. Mașina respectivă aparține Poliției Locale, care este în subordinea Primăriei, deci este o mașină a populației, a cetățenilor. Nu folosesc această mașină în interes personal, o folosesc în interes de serviciu. Este a nu știu câta plângere a domnului Dîrzu, că de asta se ocupă dumnealui. Probabil, dacă este un dosar, în final voi afla și eu, îmi voi lua avocat și vom vedea. Nu-mi fac griji, vă repet, pentru că mă știu nevinovat.

Este o mașină cu care mă deplasez de foarte multe ori și o conduc personal pentru că eu consider că încă pot conduce și reduc costurile la jumătate dacă nu folosesc șofer. Chiar acum mă îndrept spre București, unde președintele Klaus Iohannis a convocat o întâlnire pe tema Centenarului. Am plecat cu această mașină, că altfel m-aș fi dus pe jos, dar e cam departe Bucureștiul față de Alba. Vă repet: folosesc această mașină doar în interes de serviciu.”, a declarat Mircea Hava, pentru stiripesurse.ro

Comentarii