Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Un chinez a fost prins la granița României cu 93.000 de euro în mașină

Vameșii români au descoperit la punctul de intrare în România un cetăţean chinez care avea ascunsă în mașină suma de 93.560 euro şi 52.000 de coroane ceheşti, anunță un comunicat al ANAF.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

17.08.2020 - 15:48

"La data de 13 august ac, în jurul orelor 00:15, în urma unui control vamal efectuat la intrarea în România asupra unui autoturism înmatriculat în Cehia, condus de către un cetăţean chinez cu rezidenţă în Spania şi având ca pasager un alt cetăţean chinez, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Jimbolia au descoperit în trusa cu triunghi reflectorizant, în cartea tehnică a autoturismului şi în trusa de cosmetice, 93.560 euro şi 52.000 de coroane cehe, valută ascunsă nedeclarată", precizează comunicatul ANAF.

În conformitate cu prevederile legislaţiei vamale, i-a fost lăsată fiecărui călător o sumă echivalentă cu 10.000 de euro.

Vameșii români au decis sancţionarea contravenţională a șoferului cu o amendă de 8.000 de lei şi confiscarea valutei peste limita legală.

Comentarii