Trimis în judecată după ce a obținut prin falsuri 250.000 euro

Un fost reprezentant al unei societăți comerciale a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar ce vizează obținerea de finanțări cu fonduri nerambursabile.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 23.12.2020 - 13:20

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unei persoane fizice, la data faptei reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în Spania, pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, săvârşită în formă continuată.

Acesta a participat la două proceduri de achiziție desfășurate în 2014 între Consiliul Județean Hunedoara și Minsterul Mediului și Schimbărilor Climatice prin care s-a încheiat un contract finanțat cu fonduri nerambursabile pentru un sistem integrat al deșeurilor în județul Hunedoara, proiect împărțit în două loturi.

„Întrucât cele două asocieri de firme înscrise la licitaţii nu îndeplineau condiţiile minime de calificare referitoare la experienţa similară şi capacitatea profesională, acestea au apelat la ajutorul unui terţ susţinător, în persoana societăţii reprezentată de inculpat. În acest context, inculpatul, în calitatea menţionată mai sus, ar fi remis reprezentanţilor celor două asocieri mai multe documente false şi inexacte (procuri, angajamente, diplome de studii, cv-uri, etc.) ajutând astfel la îndeplinirea condiţiilor pentru câştigarea licitaţiilor. Ulterior, reprezentanţii celor două asocieri, fără să cunoască caracterul acelor înscrisuri, le-au depus la autoritatea contractantă Consiliul Judeţean Hunedoara.”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Bărbatul a fost plătit cu suma totală de 747.032 lei, echivalentul a aproape 250.000 euro, în urma finanțării în valoare totală de 20,64 milioane lei.

Ministerul Fondurilor Europene și Consiliul Județean Hunedoara s-au constituit părți civile în procesul penal ce va fi judecat de Tribunalul Hunedoara.

Comentarii