4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSchemă. Funcție fictivă. Salariu dublu de la Stat.

Schemă. Funcție fictivă. Salariu dublu de la Stat.

Îmbogățirea subită a colonelului Sorin Encuțescu

Numit simplu membru în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice civile Române, în luna februarie 2016, colonelul în rezervă, Sorin Encuțescu, a făcut imediat, performanța, de a fi numit în luna octombrie 2017, în două funcții contradictorii: cea de Director general adjunct și cea de Președinte al Consiliului de Administrație. Cu alte cuvinte, Sorin Encuțescu este și subordonatul Directorului General, Armand Petrescu, dar în același timp și șeful lui, o situație cu totul inedită în guvernanța corporatistă.

România Liberă a verificat declarațiile de avere ale colonelui în rezervă, Sorin Encuțescu, dar și legăturile sale cu foști președinți PSD, în special cu premierul, fostul procuror, și actualul lider al Pro România – Victor Ponta. Surse financiare au explicat pentru România Liberă, că motivul numirii halucinante, a lui Encuțescu, pe poziția de adjunct al celui pe care îl controlează și îl supraveghează, este de fapt, salariul gras cu care acest post de adjunct este plătit.

Astfel că, Encuțescu, nemulțumit fiind de un venit anual de 17.784 RON pentru funcția de Președinte CA al Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) a reușit să încaseze, în plus, nu mai puțin 159.505 RON pentru postul fictiv de director adjunct. Ultima declarație de avere, din iunie 2019, arată chiar și o mărire a salariului acestuia la nu mai puțin de 233.599 RON.

președinte CA și director adjunct AACR

Salariul de director adjunct AACR din declarația de avere 2018

Declarație avere 2015. Active Financiare

Declarație avere 2017. Active financiare.

 

Ministrul Transporturilor zero reacții în fața mastodontului supraviețuitor din guvernele Năstase și Ponta

Cu toate că legăturile strânse dintre Sorin Encuțescu și PSD sunt arhicunoscute, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu a luat nicio măsură de a înlătura dinozaurul cu afiliere PSD, de la Autoritatea Aeronautica Civilă, o entitate cu un budget de venituri în anul 2018 de nu mai puțin de 71 milioane de RON.


Adrian Țuțuianu (fost PSD Dâmbovița) Sorin Encuțescu, Mihai Tudose.

  
Scurt istoric al funcțiilor

Sorin Encuțescu nu a fost doar unul dintre consilierii cei mai apropiați ai lui Victor Ponta, între 2012-2015,și numit ulterior secretar de stat în Ministerul Economiei în februarie – noiembrie 2015, dar acesta a ocupat și poziții importante în guvernul Năstase. Adrian Năstase l-a numit secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice pe 5 ianuarie 2001. Apoi a fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale până când a demisionat, în noiembrie 2004, în plină campanie electorală, pe fundalul unor răfuieli interne cu Ioan Mircea Pașcu.


Paravan de militar pentru afaceri personale

În timp ce Encuțescu se ,,destrăbălează” cu medaliile și ordinele primite, din CV-ul său, declarațiile lui de avere fac dovada unei îmbogățiri inexplicabile.
Spre exemplu, în declarația de avere din luna mai 2015 Encuțescu pare om sărac cu fix zero active financiare. Însă acestea se umflă miraculos în anul 2016. Nu mai puțin de 68.229 Euro și 51.446 RON se regăsesc în conturile lui, sub forma unor fonduri de investiții, acolo unde, în 2015, scria doar zero. Nu doar activele sale cresc vertiginos și subit, dar și datoriile lui Encuțescu se evaporă tot în aceeași perioadă. Din creditul ipotecar la BCR de 84.391 Euro în 2015, acestui,,militar român dedicat” îi mai rămân de plată, doar 20.793 Euro aferent anului 2016. Iar creditul divers de la BCR se subțiază, spre bucuria lui Encuțescu, de la 67.120 RON la 9.213 RON. Toate acestea, în timp ce, militarii români și familiile lor abia își permit o casă și o viață decentă, mulți plătind cu propria viață în teatrele operative ale partenerilor noștri strategici.

Victor Ponta. Inquam Photos.

Pensie specială de 70.800 RON pentru sforarul lui Victor Ponta

Este greu de trecut cu vederea, faptul că, mastodontul intangibil Encuțescu este în fapt, un alt ,,pion” al regimului Ponta.
Sorin Encuțescu a fost recompensat de Ponta printr-o mărire specială de pensie. Din declarația de avere, din anul 2015, reiese că pensia lui era de 12.687 RON, această pensie, însă, explodează la nu mai puțin de 70.800 RON potrivit declarației de avere din iulie 2017.Vom reveni!

 Consilier de Stat, Membru CA ROMAERO S.A. pensie, declarație avere 2015

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă