20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRecord nedorit: un șofer a fost prins băut la volan de trei...

Record nedorit: un șofer a fost prins băut la volan de trei ori în două zile

Un bărbat de 40 ani a fost prins băut la volan pentru a treia oară în doar două zile iar polițiștii l-au reținut pentru ca, ulterior, să obțină pe numele său un mandat de arestare preventivă de 30 zile.

Șoferul a fost prins prima dată băut în timp ce conducea joi, 27 august, pe strada Bucura din Craiova. Aparatul etilotest a indicat atunci o valoare de 1,74mg/l alcool pur în aerul expirat, suficient de mult pentru a-i aduce un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice.

„Pe data de 28 august, în jurul orelor 20.30, bărbatul a fost depistat tot de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Donici, din localitate, deşi avea dreptul de a conduce suspendat, având o concentraţie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.”, a transmis biroul de presă al IPJ Dolj.

Două ore mai târziu, la ora 22.40, conducătorul auto a fost oprit în trafic tot în Craiova, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și, dus de Poliție la Spital, a refuzat să-i fie prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, faptă ce i-a mai adus un dosar penal.

Bărbatul a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, fiind prezentat sâmbătă instanţei de judecată care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. El este acum arestat preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă