Record nedorit: un șofer a fost prins băut la volan de trei ori în două zile

Bărbatul din Craiova a fost arestat preventiv după ce a fost prins pentru a treia oară în trafic conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.08.2020 - 14:52

Un bărbat de 40 ani a fost prins băut la volan pentru a treia oară în doar două zile iar polițiștii l-au reținut pentru ca, ulterior, să obțină pe numele său un mandat de arestare preventivă de 30 zile.

Șoferul a fost prins prima dată băut în timp ce conducea joi, 27 august, pe strada Bucura din Craiova. Aparatul etilotest a indicat atunci o valoare de 1,74mg/l alcool pur în aerul expirat, suficient de mult pentru a-i aduce un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice.

„Pe data de 28 august, în jurul orelor 20.30, bărbatul a fost depistat tot de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Donici, din localitate, deşi avea dreptul de a conduce suspendat, având o concentraţie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.”, a transmis biroul de presă al IPJ Dolj.

Două ore mai târziu, la ora 22.40, conducătorul auto a fost oprit în trafic tot în Craiova, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și, dus de Poliție la Spital, a refuzat să-i fie prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, faptă ce i-a mai adus un dosar penal.

Bărbatul a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, fiind prezentat sâmbătă instanţei de judecată care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. El este acum arestat preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Comentarii