9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăO bandă de infractori este acuzată că fura case de bani. Poliția...

O bandă de infractori este acuzată că fura case de bani. Poliția face percheziții

Polițiști din București, sub coordonarea procurorilor, fac percheziții, joi, 11 martie, la mai multe adrese din București și din județul Ilfov, anunță un comunicat de presă difuzat de Poliția Capitalei.

Polițiștii care participă la acțiune fac parte din Serviciul Investigaţii Criminale. Ei pun în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tentativă la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic.

Suspecții sunt trei bărbaţi care, în noaptea de 21 februarie, au pătruns în incinta unei case de pariuri din Sectorul 6, unde au dezactivat sistemul de alarmă și de unde au sustras ulterior un seif care conținea peste 5.000 de lei şi un card bancar.

Anterior, în decembrie 2020, aceiași suspecți ar fi furat o casă de bani din sediul unei societăți comerciale din Sectorul 4. În acea casă de bani se aflau peste 67.000 de euro şi 15.000 de lei, ceea ce sugerează că hoții au acționat “la pont” (aveau informații despre ce conține casa de bani).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă