30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNELU IORDACHE A ÎNFIINȚAT ONG-UL SUFLET FERICIT PENTRU AFACERILE ILEGALE CU DEȘEURI...

NELU IORDACHE A ÎNFIINȚAT ONG-UL SUFLET FERICIT PENTRU AFACERILE ILEGALE CU DEȘEURI DIN CĂLĂRAȘI

Nelu Iordache a fost trimis în judecată în, nu mai puțin de cinci dosare de corupție privind fraude cu fonduri europene alocate pentru construcția autostrăzii Nădlac-Arad, pentru dare de mită, pentru prejudiciu la Posta Română și două dosare de evaziune fiscală.

Cu toate acestea, Nelu Iordache continuă șirul infracțiunilor în care s-a specializat cu fraudarea la scara națională a Fondului de Mediu, alături de Primăria sectorului 2, Primăria sectorului 5 și Green Point, infracțiuni de poluare din Tunari, din strada Doctor Constantin Istrati nr. 52-54, sector 5 și distrugerea ecosistemelor din Oltenița, Călărași unde se îngroapă deșeurile provenite din București, raportate ulterior ca reciclate.

Din dorința de a proteja afacerea ilegală cu deșeuri, dar și dosarele penale în curs, au dus la înființarea de către Nelu Iordache a asociației Suflet Fericit sperând într-o salvare prin mesaje publice ale societății civile.

Fantezia infracțională a membrilor asociației Suflet Fericit, Puiu Georgian Adrian, Sabie Consuela Gabriela, Oprea Carmen, Georgiana Esttrela care nu au absolut nicio experiență de mediu sau proiecte în domeniul protecției mediului, este uimitoare, aceștia apărând public, prin adrese dirijate către Ministerul Mediului, activitatea Utiltrailer din Călărași în spatele căreia este camuflat Nelu Iordache. 

Deturnarea banilor destinați fondului de mediu prin raportarea falsă a deșeurilor reciclate și înșelarea companiilor care introduc deșeuri pe piață, este o infracține gravă, construită pe corupția primarilor și a funcționarilor publici, corupția la nivel înalt și alte infracțiuni conexe, reprezentând cea mai complexă lovitură a lui Nelu Iordache realizată până în prezent și catalogată ca fiind doctoratul acestuia în infracțiuni.

 

NELU IORDACHE FOLOSEȘTE ASOCIAȚIA SUFLET FERICIT PENTRU DENUNȚAREA PRIMARILOR ȘI A PARTENERILOR DIN AFACEREA CU GUNOAIE

După denunțurile făcute de Nelu Iordache împotriva lui Ovidiu Silaghi, Elenei Udrea, Ancăi Boagiu, Ludovic Orban și Dan Voiculescu, care au dus la diminuarea unor condamnări sau încetarea unor dosare de urmărire penală pentru omul de afaceri, acesta pregătește un nou set de denunțuri, de această dată împotriva propriilor parteneri din afacerea cu gunoaie, unii primari din Ilfov și București, reprezentanților Green Point, Cristian Lazăr și Corneliu Pascu cu care au organizat un grup ilegal de fraudare și deturnare a banilor de la Fondul de Mediu datorați de companiile care pun pe piață ambalaje în conformitate cu OUG 196/2005, modificată prin OUG 50/2019. Conform acestei ordonanțe societățile care introduc ambalaje pe piața, au obligația de a plăti suma de 2.000 lei/tona de ambalaj către Fondul de Mediu.

Prin denunțurile pregătite pentru primarii care au intrat de bunăvoie în lanțul de evaziune și fraudare a banilor destinați fondului de mediu și care au dirijat gunoaiele Bucureștiului către Oltenița, Călărași unde au fost îngropate direct în sol, în apropiere de Dunăre, Nelu Iordache vizează reducerea pedepsei în dosarul privind autostrada Nădlac – Arad unde a primit o condamnare în prima instanță de șase ani și jumătate și reducerea pedepselor în celelalte dosare penale de corupție în curs de judecată.

Metoda folosită acum în lansarea denunțurilor odată cu flagrantul organizat în strada Doctor Constantin Istrati nr. 52-54 este patentată și a avut succes și în alte situații similare când afaceristul a reușit să scape de acuzații sau a beneficiat de reducerea pedepselor în dosarele de corupție dând la schimb “un pește gras“ așa cum se obișnuia în astfel de situatii. Acum Nelu Iordache are în plasă mai mulți “pești grași“aflați la o concurență politică pentru ocuparea noilor mandate de primari ai sectoarelor sau aflați la dirijarea unor afaceri la scara națională așa cum sunt reprezentanții Green Point ori ocupanți ai unor funcții publice importante.

 

IDENTIFICAREA PLATFORMEI DE TRANSFER A DEȘEURILOR ASCUNSE ÎN CENTRUL CARTIERULUI FILARET REPREZINTĂ UN SUCCES AL GĂRZII NAȚIONALE DE MEDIU ȘI A POLIȚIEI ROMÂNE

În urma denunțurilor primite de la cetățenii afectați, Garda Națională de Mediu și Poliția Română au acționat ferm conform sarcinilor de serviciu și au închis platforma ilegală de transfer deșeuri aflată în plin cartier Filaret, pe strada Doctor Constantin Istrati nr. 52-54 și deținută de societatea Fapte S.A. în colaborare cu Nelu Iordache.

Prin acestă platformă erau depozitate și încărcate deșeurile menejere în amestec care afectau sănătatea populației din cartierul Filaret aflat la o distanță de 3 minute de Piața Unirii.

Ingineriile financiare și metodele creative de a deturna banii publici în folosul unui grup de interese cu prețul distrugerii sănătății oamenilor au un efect antisocial puternic iar cetățenii din locațiile afectate de poluare au trimis memorii repetate către oamenii politici, guvernanți, organele de control și către principalele publicații susținând cu dovezi concrete nivelul de poluare la care sunt supuși și afectarea conviețuirii sociale pașnice.

Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...
Ultima oră
Pe aceeași temă