Foto: Arhivă

Ministrul de Interne ordonă o anchetă asupra furturilor de lemne din nordul României

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a ordonat, joi, o anchetă asupra furturilor de lemne din județul Suceava.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.12.2020 - 16:30

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a ordonat, joi, o anchetă asupra furturilor de lemne din județul Suceava, anchetă la care participă reprezentanți ai mai multor structuri din Poliția Română.

Ordinul ministrului intervine după ce un activist de mediu, Daniel Bodnar, a anunțat pe internet că a fost agresat de angajații unei firme care ar folosi lemn sustras din pădurile din Suceava. Activistul de mediu spune că a fost lovit cu pietre și că, în urma acestui atac, i-au intrat și cioburi în ochi.

”Nu mi-e frică de ei, dar nu mai pot. Tot ce am făcut este pentru că îmi iubesc țara. Criminali odioși, au autorități de partea lor. De aceeea își permit să recurgă la violență. Eu nu știu ce mai putem face noi, oameni simpli”, spune Daniel Bodnar într-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit presei locale, anterior a mai avut loc un incident, în care activistul de mediu fusese pe punctul să fie aruncat din mașină, de un alt automobil care a încercat să-l scoată de pe șosea. Poliția a decis că a fost un simplu accident rutier.

"Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, s-a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate", informează un comunicat al MAI, difuzat joi.

"Neprofesionalismul, lipsa de implicare, pasivitatea în situaţii de acest gen sunt incompatibile cu statutul de cadru al Ministerului Afacerilor Interne, structură în care am promovat integritatea, meritocraţia şi profesionalismul", precizează ministrul de Interne, Marcel Vela.

Comentarii