16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinistrul de Interne ordonă o anchetă asupra furturilor de lemne din nordul...

Ministrul de Interne ordonă o anchetă asupra furturilor de lemne din nordul României

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a ordonat, joi, o anchetă asupra furturilor de lemne din județul Suceava, anchetă la care participă reprezentanți ai mai multor structuri din Poliția Română.

Ordinul ministrului intervine după ce un activist de mediu, Daniel Bodnar, a anunțat pe internet că a fost agresat de angajații unei firme care ar folosi lemn sustras din pădurile din Suceava. Activistul de mediu spune că a fost lovit cu pietre și că, în urma acestui atac, i-au intrat și cioburi în ochi.

”Nu mi-e frică de ei, dar nu mai pot. Tot ce am făcut este pentru că îmi iubesc țara. Criminali odioși, au autorități de partea lor. De aceeea își permit să recurgă la violență. Eu nu știu ce mai putem face noi, oameni simpli”, spune Daniel Bodnar într-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit presei locale, anterior a mai avut loc un incident, în care activistul de mediu fusese pe punctul să fie aruncat din mașină, de un alt automobil care a încercat să-l scoată de pe șosea. Poliția a decis că a fost un simplu accident rutier.

“Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, s-a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate”, informează un comunicat al MAI, difuzat joi.

“Neprofesionalismul, lipsa de implicare, pasivitatea în situaţii de acest gen sunt incompatibile cu statutul de cadru al Ministerului Afacerilor Interne, structură în care am promovat integritatea, meritocraţia şi profesionalismul”, precizează ministrul de Interne, Marcel Vela.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă