Mc Donald’s face precizări în legătură cu ancheta “României libere”

În urma apariției anchetei “Nicușor Dan – plângere penală, pentru prelungirea asocierii PMB cu Mc Donald’s,” din “România liberă”, Premier Restaurants România, care operează restaurantele Mc Donald’s, face o serie de precizări.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

16.01.2021 - 05:00

„De la intrarea pe piața locală, în 1994, compania care operează restaurantele McDonald's, denumită în prezent Premier Restaurants România, a acționat întotdeauna în mod transparent și în conformitate cu legea.

Contractul de Asociere semnat în 1995 între companie și Consiliul General al Municipiului București a fost încheiat pentru o perioadă de 25 de ani, cu posibilitatea extinderii. Perioada exactă pentru fiecare locație este stabilită separat, în funcție de data la care compania a preluat parcela respectivă de teren. În decembrie 2020, a fost semnat un act adițional la Contractul de Asociere, pentru prelungirea în aceleași condiții a contractului (inclusiv cota de asociere) strict pentru o perioadă de 90 de zile, pentru două locații în care perioada de asociere urma să expire în decembrie 2020 și, respectiv, ianuarie 2021. Acestea sunt informații publice. Contractul de Asociere presupune plata lunară a unei cote de asociere de către Premier Restaurants România, pe baza cifrei de afaceri realizate de fiecare dintre unitățile acoperite de contract.”

Comentarii