FOTO: Aurel Rapa

Înșelăciune prin clonarea identității unei societăți comerciale

Mai multe persoane s-au folosit de falsificarea de documente și crearea de domenii web pentru a păcăli comercianți din spațiul intracomunitar să le livreze mărfuri.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2020 - 09:37

O rețea bănuită de înșelăciune, spălare de bani, fals și uz de fals este în vizorul polițiștilor Direcției de Investigare a Criminalității Economice și procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Oamenii legii au descins în această dimineață în 14 locații din București și județele Ilfov, Olt și Dâmbovița pentru a strânge probe într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate că au produs un prejudiciu de 1,2 milioane lei.

„În perioada august – octombrie 2019, mai multe persoane ar fi indus în eroare comercianţi din spațiul intracomunitar, prin plasarea de comenzi şi ridicarea de mărfuri în numele unei alte societăţi a cărei identitate ar fi fost clonată. În scopul asigurării credibilității informațiilor, în vederea stabilirii relației comerciale, persoanele bănuite ar fi falsificat documente și ar fi creat domenii web. Ulterior, mărfurile ar fi fost comercializate prin intermediul unor societăți special create în acest sens.”, a transmis Poliția Română.

Perchezițiile au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională. Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcție Operațiuni Speciale, precum și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Comentarii