7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăViituri social-politice. Un om de partid avansează la Agenția de Îmbunătățiri Funciare

Viituri social-politice. Un om de partid avansează la Agenția de Îmbunătățiri Funciare

Inundațiile din ultimele zile, care au produs inclusiv victime omenești, plasează semne de întrebare și asupra activității instituțiilor din subordinea Ministerului Agriculturii, una dintre ele fiind Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF).

Directorul general al ANIF este inginerul Ștefan Constantin, din al cărui CV se remarcă perioada anilor 2013-2014, când a fost consilier la cabinetul unui deputat PNL.

La acel moment, PNL nu era la guvernare, dar acum este. Drept pentru care, mult mai recent, la începutul anului 2020, site-ul www.g4media.ro anunța că Ștefan Constantin urmează a fi numit director general al ANIF, beneficiind de faptul că “trece drept un apropiat” al deputatului PNL George Ionescu.

Deputatul de Prahova George Ionescu declara însă în ianuarie 2020, pentru site-ul g4media, că el nu îl susține pe Ștefan Constantin pentru a primi funcția de director general al ANIF ”pentru că nu este din Prahova”, iar el susține doar oameni ai filialei PNL Prahova.

Și totuși, începând din februarie 2020, în funcția de director general al ANIF a fost promovat Ștefan Constantin. N-o fi el din Prahova, dar este omul PNL.

Discretul deputat George Ionescu a declarat pentru site-ul g4media.ro că el nu poate dirija asemenea promovări în funcție, folosind următorul argument: ”Dacă eram așa de influent, de ce nu sunt ministru?”.

Nu e clar dacă deputatul George Ionescu dorește în mod real un post de ministru sau dacă preferă să rămână în umbră, pentru a-i susține pe diverși funcționari ai statului, aflați la vedere. Un alt caz cunoscut, din Prahova – cum îi place deputatului George Ionescu – este cel al lui Crinu Oseacă, acesta aspirând să fie promovat din funcția de şef al Ocolului Silvic Câmpina până la aceea de director al Direcţiei Silvice Prahova.

Crinu Oseacă se dă drept cel mai influent om din Direcţia Silvică Prahova, lăudându-se că deputatul George Ionescu ar sări şi în foc pentru el, mai ales după ce i-a făcut cadou material lemnos (grinzi nou – nouţe), i-ar fi arat terenul sau i-ar fi trimis brazi pentru sediul de partid din strada Modrogan.

Un asemenea incident era să creeze probleme acum câțiva ani, când un automobil Ford, trimis de Ionescu, ar fi luat de acasă de la Oseacă Crinu câţiva brazi dar a fost iniţial oprit de doi polițiști – M.B. și C.R. Incidentul a fost uitat, iar Crinu Oseacă, susținut de George Ionescu, urcă în ierarhia județului Prahova.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă