Dosarul „Colectiv”. Băluță: Se acordau autorizații pe baza unei declarații pe propria răspundere

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a fost audiat miercuri în calitate de martor în dosarul „Colectiv", el oferind judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti explicaţii în legătură cu modul în care primăria emitea autorizaţii de funcţionare pentru diverşi agenţi economici.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2021 - 19:03

Băluţă a fost chemat de magistraţi să dea o declaraţie în dosar, având în vedere că, în momentul producerii tragediei de la Colectiv, era viceprimar al Sectorului 4.

Actualul primar al sectorului 4 a spus că, în anul 2015, pe vremea când Primăria Sectorului 4 era condusă de Cristian Popescu Piedone, se acordau de către primărie autorizaţii de funcţionare agenţilor economici pe baza unei declaraţii pe propria răspundere a solicitantului că îndeplineşte toate condiţiile, inclusiv că respectă normele de protecţie împotriva incendiilor. Acum acest lucru nu mai este posibil.

După incendiul de la Colectiv, procedura a fost modificată, în sensul că firmele trebuie să aibă autorizare PSI, iar dacă nu au nevoie de această autorizare pentru a funcţiona sunt obligate să prezinte o "negaţie" de la ISU.

El a precizat că existau atât de multe societăţi comerciale fără autorizare PSI, încât a trebuit să trimită aceste informaţii ISU pe un CD.

„În prezent, Primăria Sectorului 4 solicită autorizaţie PSI pentru a elibera acord de funcţionare societăţilor comerciale. Primăria a trimis o evidenţă la ISU Bucureşti - Ilfov. Numărul societăţilor care nu aveau autorizaţie PSI era atât de mare, încât am trimis informaţiile la ISU pe un CD", a explicat primarul.

Comentarii