Foto: Mihai Diac

DIICOT: Persoane cu dublă cetățenie, română și moldovenească, implicate în contrabanda cu țigări

Persoane cu dublă cetățenie, a României și a Republicii Moldova, sunt acuzate de implicare într-o rețea de contrabandă cu țigări pe teritoriul României.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

30.07.2020 - 19:30

O grupare infracțională a acţionat coordonat în judeţele Iaşi, Bacău, Ilfov, Călăraşi, Braşov şi în Bucureşti, în vederea colectării, preluării, deţinerii, transportului, predării, depozitării şi comercializării de ţigarete introduse în mod ilicit pe teritoriul României prin punctele de trecere a frontierei de stat cu Republica Moldova şi cu Ucraina, anunță un comunicat al DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, colectarea ţigaretelor s-a realizat în principal în municipiul Braşov şi în judeţul Iaşi de către persoane cu dublă cetățenie, a României și a Republicii Moldova, în mai multe spaţii de depozitare. De aici, țigările de contrabandă erau transportate cu mai multe autoutilitare până în Bucureşti.

Din cercetări a rezultat că membrii grupării au colectat, preluat, deţinut, transportat şi distribuit o cantitate totală de circa 800.000 de pachete cu ţigări de contrabandă de diferite mărci.

În acest dosar, organele vamale au estimat un prejudiciu de 11.000.000 lei, pentru recuperarea căruia s-a dispus instituirea sechestrului asigurător faţă de mai multe bunuri aparţinând persoanelor cercetate.

Comentarii