Foto: Facebook

Cioloș: România trebuie să desemneze urgent procurorii care vor lucra la Parchetul European

România trebuie să desemneze urgent procurorii care vor lucra la Parchetul European, în subordinea Laurei Codruța Kovesi, a declarat, joi, fostul premier Dacian Cioloș.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2020 - 17:16

Fostul premier Dacian Cioloș a semnalat, joi, faptul că, în raportul pe anul 2019 al OLAF, România se află pe primul loc la investigaţii şi recomandări primite.

"Conform OLAF, suntem, ca ţară, pe primul loc în 2019 la investigaţii şi recomandări primite. La fel de îngrijorător e şi faptul că, din 2015 până la finalul lui 2019, suntem pe locul doi în Europa, după Spania, la posibile fraude şi nereguli legate de fondurile structurale şi tot pe locul doi, după Ungaria, în ceea ce priveşte investigaţiile din care au rezultat recomandări. Practic, noi şi Ungaria împărţim la egalitate 35% din cazurile grave de nereguli cu fonduri europene din Uniunea Europeană. Poate aşa înţelegeţi şi de ce liderii PSD au văzut mereu un model în Viktor Orban", a argumentat Dacian Cioloș într-un mesaj postat, joi, pe Facebook.

"În aceste condiţii, îi recomand cât se poate de serios ministrului Justiţiei să trimită de urgenţă la EPPO numărul de procurori solicitat de procurorul european Laura Codruţa Kovesi. Orice amânare ridică serioase semne de întrebare", a scris Dacian Cioloş.

Comentarii