FOTO: Poliția de Frontieră

156 autovehicule furate, găsite de Poliția de Frontieră. Cât costă cel mai scump dintre ele

Poliția de Frontieră a descoperit în primele 11 luni ale anului 156 de autovehicule semnalate furate sau căutate de autorități din alte state dar și din România.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 27.12.2020 - 12:54

„În perioada de referinţă au fost constatate 172 de infracţiuni, persoanele implicate fiind atât cetăţeni români, cât şi bulgari, ucraineni, englezi, italieni, moldoveni, turci, unguri, polonezi, norvegieni şi alţii. În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză (122 autoturisme, 19 microbuze, 10 automarfare, 2 motociclete și 3 remorci) au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră, până la finalizarea cauzei.”, a anunțat duminică Poliția de Frontieră.

Cele mai multe mașini provin din categoria celor de lux ori clasa de mijloc și principalele țări de unde proveneau mașinile furate ori date în urmărire sunt Germania, Italia, Marea Britanie și România.

Cel mai valoros autoturism depistat de Poliția de Frontieră și căutat de autoritățile din Polonia este un Mercedes în valoare de 87.000 euro descoperit la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. În data de 15 august 2020, în jurul orei 21.50, la vamă s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean polonez, în vârstă de 49 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Mercedes Benz, an fabricaţie 2018, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare specifice Poloniei. Polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare în cadrul unei proceduri judiciare”, alertă introdusă de autoritățile din Polonia în data de 26 iunie 2020.

„În cele mai multe cazuri, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Alţii au susţinut că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşinile în România şi, la fel, nu cunoşteau că acestea se află în atenţia autorităţilor. În toate cazurile, şoferii au fost cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire sau furt, iar la finalizarea cercetărilor au fost dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează Poliția de Frontieră.

Comentarii