22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăZeci de țepe prin comerțul online printr-o metodă ingenioasă

Zeci de țepe prin comerțul online printr-o metodă ingenioasă

Zeci de reclamații privind livrarea unor produse comercializate online și neachitate s-au strâns la Poliția Alba iar oamenii legii au descins în această dimineață la 17 locații ale unor persoane despre care se crede că ar fi pus la cale metoda prin care păcăleau furnizorii de produse.

Toate perchezițiile au loc în județul Alba, în localitățile Șona, Jidvei și municipiul Blaj, la persoanele bănuite de înșelăciune. Potrivit polițiștilor, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, 16 persoane ar fi făcut 174 comenzi online de produse electrocasnice pe care le-au ridicat de la firmele de curierat fără a le plăti ulterior.

Este vorba de frigidere, mobilier, triciclete, bunuri de uz casnic, mașini de spălat, televizoare și obiecte vestimentare pentru care s-au angajat la momentul comenzilor on-line că le vor achita cu ordin de plată în termen de 15 zile de la validarea comenzii.

Pentru a fenta vigilența anchetatorilor, cei care ridicau produsele stabileau cu firmele de curierat alte locații decât domiciliul pentru a le fi predate bunurile. În total au fost păgubite peste 70 de societăți ce comercializează bunuri on-line, cu o valoare totală ce depășește 60.000 lei, comenzile neachitate având valori cuprinse între 1.000 și 20.000 lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă