19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVreme: Sistemul de plată a contribuţiilor pentru drepturi de autor va fi...

Vreme: Sistemul de plată a contribuţiilor pentru drepturi de autor va fi 100% funcţional la 25 septembrie

Sistemul de plată online a contribuţiilor pentru veniturile din drepturi de autor va fi 100% funcţional începând cu 25 septembrie, contribuabilii urmând să beneficieze de el pentru declaraţiile aferente lunii septembrie, depuse în luna octombrie, a declarat pentru NewsIn ministrul Comunicaţiilor.

Noul ministru al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a precizat că, la 31 decembrie 2010, vor putea fi efectuate online toate plăţile contribuabililor către stat. Premierul Emil Boc i-a convocat sâmbătă pe fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, şi pe noul deţinător al acestui portofoliu, Valerian Vreme, pentru a discuta depre plata online a contribuţiilor de asigurări sociale.

Problema plăţii online a apărut după ce luna trecută s-au format cozi la ghişee pentru plata contribuţiilor aferente veniturilor din drepturi de autor. Normele metodologice ale ordonanţei 58/2010 privind drepturile de autor precizează că persoanele care nu depun declaraţia până la data de 25 a lunii primesc amenzi cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă