25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVladescu: Plafonul total pentru noile conditii din "Prima Casa" - 700 milioane...

Vladescu: Plafonul total pentru noile conditii din „Prima Casa” – 700 milioane de euro

Executivul are disponibili 700 milioane de euro pentru noile conditii din programul "Prima casa", a declarat, miercuri, ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, la finalul sedintei de Guvern, citat de Agerpres.

"Suma disponibila pentru acest program este de 700 milioane de euro. Cei care au teren si au autorizatie de constructie dupa publicarea noilor norme vor primi o garantie de 70.000 de euro, iar decontul se va face pe lucrari efectuate si certificate si nu la sfarsit ca pana acum. Pentru un grup de minimum sapte persoane care se asociaza, indiferent ca fac bloc sau case individuale in condominium, garantia este de 75.000 de euro", a spus Vladescu.

Ministrul a precizat ca avansul este de cinci la suta, iar dobanzile sunt aceleasi si ca sumele vor proveni tot de la Fondul National de Garantare. Acesta va trimite o invitatie si bancilor care nu au intrat pana acum in program.

Cei care nu indeplinesc inca conditiile pentru a putea cumpara locuinte ANL prin programul "Prima Casa" o vor putea face de saptamana viitoare, cand Executivul va aproba modificarile la Legea 152 a ANL, a explicat ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă