8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăViviane Reding cere dizolvarea troicii formate din CE, BCE şi FMI

Viviane Reding cere dizolvarea troicii formate din CE, BCE şi FMI

Comisarul european pentru justiţie Viviane Reding a cerut ca troica formată din Comisia Europeană (CE), Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) să fie dizolvată, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

“Vremea troicii a trecut. Cooptarea FMI în ultimii ani a fost o soluţie de urgenţă. În viitor, noi, europenii, va trebui să fim capabili să ne rezolvăm problemele pe cont propriu” , a spus vicepreşedintele Comisiei Europene.

Viviane Reding a spus că instituţiile europene s-ar putea descurca şi fără FMI.

“Comisia este guvernul economic al Europei. Împreună cu Banca Centrală Europeană şi cu statele membre putem să ne asigurăm că, în schimbul solidarităţii, ţările cel mai puternic lovite de criză implementează reformele”, a mai precizat aceasta.

Citeşte şi Viviane Reding: “Între parteneri, nu se spionează!”

Viviane Reding este de părere că Executivul UE este mai bine plasat decât FMI în a acţiona pentru o economie de piaţă socială, în contextul în care Tratatul UE îi cere să facă acest lucru.

Comisarul european pentru justiţie a spus că FMI s-ar putea retrage din troică în câteva luni, potrivit Stuttgarter Zeitung.

Şi alţi oficiali europeni, printre care Klaus Regling, şeful fondului de salvare al zonei euro, au spus de asemenea că, pe termen lung, FMI nu ar mai trebui să joace un rol în pachetele de ajutor ale uniunii monetare.

Cele mai citite

“Back To Origins”. Nicolo Napoli se întoarce în Oltenia pentru a zecea oară

Dragoste cu năbădăi între FCU Craiova și Nicolo Napoli. Italianul se întoarce pentru a zecea oară în Oltenia. "Nicolo Napoli se reîntoarce", anunță clubul. Nicolo...

Legea care schimbă Codul fiscal, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aduce modificări la Codul fiscal şi care prevede, printre altele, instituirea unor obligaţii pentru prestatorii de...

Marius Șumudică, bătut de ziua lui! Gaziantep a suferit o nouă înfrângere în Turcia

În ziua în care a împlinit vârsta de 53 de ani, antrenorul român Marius Șumudică nu a primit cadoul pe care îl aștepta din...
Ultima oră
Pe aceeași temă