10.6 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăViena, mai aproape decât credeai. Cum să ajungi în capitala Austriei cu...

Viena, mai aproape decât credeai. Cum să ajungi în capitala Austriei cu RATB-ul

Timp de două săptămâni, în perioada 8-22 septembrie, trecătorii din centrul Bucureştiului pot face o plimbare virtuală prin Viena.

O instalaţie interactivă care le permite vizitatorilor să se plimbe în mod virtual prin frumoasele grădini baroce ale palatului Belvedere a fost amplasată pe strada Lipscani, colţ cu Smârdan.

„Plimbarea prin Viena” face parte din campania de promovare a turismului în capitala Austriei organizată de WienTourismus în România. În această toamnă, turiştii au ocazia să viziteze Gara de Vest din Viena care a fost în renovare în ultimii ani şi să deguste mâncărurile vieneze la un nou restaurant din centrul oraşului.

Se deschide BahnhofCity Wien West

Din toamna 2008 Gara de Vest din Viena a fost renovată şi modernizată, iar în noiembrie 2011 se va deschide sub denumirea „BahnhofCity Wien West”. Punctul de plecare şi de sosire a căii ferate de vest – Westbahn (principala linie de cale ferată direcţia Salzburg) este unul dintre cele mai importante noduri de transport din Austria.

Clădirea gării din anii 1950, protejată ca monument istoric, este acum flancată de două clădiri cu mai multe etaje, care găzduiesc birouri şi noul hotel de design low-budget, Motel One. Pe cele trei niveluri ale BahnhofCity Wien West se află pe lângă spaţiul de servicii pentru călătorii cu trenul şi un centru comercial cu o suprafaţă de 17.000 m² şi o ofertă variată de locaţii gastronomice. Transformarea gării de vest face parte din programul de modernizare a ÖBB (Căile Ferate Federale Austriece), în cadrul căreia în 2014 se va realiza printre altele noua gară principală a Vienei (fosta Gară de Sud şi de Est).

Noul dinnerclub „Albertina Passage”

Într-unul dintre fostele pasaje pietonale din apropierea Operei de Stat Viena se va deschide în octombrie 2011 un nou local. Dinnerclub „Albertina Passage” cuprinde un restaurant cu pretenţii ridicate, un bar şi o scenă pentru concerte live. Noua locaţie subterană va putea găzdui 300 de vizitatori. Pasajul acum revitalizat a fost închis în 2009 din cauza deteriorărilor structurale şi aparţine de o serie de pasaje pietonale construite în anii 1960 pe centura Vienei (Ringstraße).

„Românii iubesc Viena. Anul trecut, aproape 5 milioane de turişti din România au vizitat capitala Austriei”, a declarat Gabriele Lenger, reprezentant al Oficiului Naţional de Turism al Austriei.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Numărul contractelor pe salariul minim a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani

Numărul contractelor de muncă plătite cu salariul minim pe economie a scăzut semnificativ în luna septembrie 2024, ajungând la 1,09 milioane, cea mai mică...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă