18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVIDEO. Gruia Stoica: Avem banii şi în niciun caz din surse...

VIDEO. Gruia Stoica: Avem banii şi în niciun caz din surse ilegale. Ministrul Transporturilor: Statul trebuie să ia o decizie legală şi juridic fundamentată

UPDATE. Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, vineri, la Constanţa, că termenul de privatizare a CFR Marfă, care expiră luni, nu poate fi extins, adăugând că nu ar vrea să vorbească acum despre un eşec al privatizării societăţii.

Ramona Mănescu a declarat că s-a consultat cu premierul Victor Ponta asupra privatizării CFR Marfă şi a spus că speră ca banii să intre luni în conturi.

“Nu ştiu dacă se va întârzia privatizarea CFR Marfă. Există un singur termen, până luni, când trebuie să intre banii în cont. (…) Sper ca termenul să fie respectat. O să aflăm luni cum se finalizează. Şi eu, şi premierul vrem ca statul să ia cea mai bună decizie, legală, juridic fundamentată bine. Indiferent care va fi aceea, trebuie să fie fundamentată juridic bine pentru că statul nu-şi poate permite să piardă”, a declarat Ramona Mănescu.

Ea a mai precizat că termenul pentru privatizarea CFR Marfă nu poate fi extins, dar crede că ambele părţi şi-au respectat obligaţiile.

“Termenul nu poate fi extins. (…) Ministerul Transporturilor şi-a respectat toate obligaţiile, aşa cum şi domnul Gruia Stoica sunt convinsă că şi-a respectat obligaţiile. Eu nu vreau să acuz pe nimeni deocamdată”, a spus Ramona Mănescu.

Despre un eventual eşec al privatizării CFR Marfă, ministrul Transporturilor a spus că nu crede că se poate vorbi despre un eşec atâta timp cât ambele părţi şi-au îndeplinit obligaţiile, transmite Mediafax.

“Nu aş vrea să vorbesc despre un eşec. Dacă în momentul de faţă ştim că ambele părţi şi-au îndeplinit obligaţiile, au făcut demersurile necesare, nu putem vorbi de o vină a cuiva. Este foarte posibil ca acele condiţii suspensive de care vorbea şi domnul Gruia Stoica să nu fi fost îndeplinite nu din vina părţilor, ci din cauze independente de voinţa lor. Spre exemplu, GFR-ul a depus o notificare către Consiliul Concurenţei. Sigur este incompletă, dar au depus-o. Doar că nu se poate aştepta nimeni ca Consiliul Concurenţei să dea o decizie în termenul stabilit de contract, care este 13 octombrie. Deci, independent de ceea ce a făcut deja GFR-ul, nu putea fi îndeplinită condiţia suspensivă în termenii prevăzuţi de HG şi de contract”, a mai spus Ramona Mănescu.

_ _ _ _ _

Proprietarul Grup Feroviar Român (GRF), Gruia Stoica a declarat, vineri, că va plăti banii necesari pentru privatizarea CFR Marfă dacă Ministerul Transporturilor şi-a respectat obligaţiile contractuale.

”Avem banii şi în niciun caz din surse ilegale”, a declarat proprietarul GFR.

Citeşte şi: Mănescu şi-a convocat consultanţii ca să decidă în privinţa privatizării CFR Marfă

Gruia Stoica a spus că este va plăti banii necesari pentru cumpărarea a 51% din CFR Marfă, dar aşteaptă discuţiile cu Ministerul, pentru a vedea dacă partenerii şi-au respectat obligaţiile contractuale.

Citeşte şi: Gruia Stoica: Plătim fără avizul de la Consiliul Concurenţei

”Ne-am îndeplinit obligaţiile contractuale, am depus 10 milioane de euro garanţie, vom mai depune 20, nu riscăm 30 de milioane de euro de dragul de a risca”, a răspuns Gruia Stoica, întrebat dacă va plăti cei 170 de milioane de euro chiar dacă procedura de privatizare nu primeşte avizul Consiliului Concurenţei. 

Reprezentanţii GFR au discutat, vineri, cu membrii Comisiei de Privatizare a CFR Marfă stadiul îndeplinirilor obligaţiilor contractuale ale vânzătorului, analiza nefiind încheiată, a declarat Gruia Stoica.

“Nu s-a terminat încă confruntarea, o să vedem după aceea, mai târziu o să vă dau o declaraţie cu privire la acest lucru”, a declarat omul de afaceri, la ieşirea din Ministerul Transporturilor.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/7efd8b7bfd0a82644055b57d81a76597/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>

<a href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”>
<img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” />
</a>

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă