10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVariante pentru un medic in prag de pensie

Variante pentru un medic in prag de pensie

» Sunt medic internist. Ma apropii de pensionare, insa simt ca pot face aceasta meserie inca "100 de ani". Nu vreau sa devin un batranel dragut care are grija de nepotei. Ma gandesc sa plec in strainatate, sa mai lucrez cativa ani, insa nu prea sunt pregatit sufleteste pentru schimbarea aceasta. Cum as putea proceda  pentru a-mi fi mai usor?
O optiune pentru dumneavoastra, daca lucrati in sistemul de stat, este aceea de a va continua activitatea, pentru inca o perioada, in regim de colaborare, in aceeasi unitate medicala. Sistemul medical de stat are nevoie de medici cu o buna pegatire profesionala, cu experienta practica si care sa se poata adapta conditiilor tehnice si materiale existente in unitati. De experienta unui medic cu multi ani de practica pot profita atat pacientii sai, cat si colegii mai tineri care au ce si de la cine invata. Restructurarile anuntate a se face in sectorul de stat nu se vor aplica si in sectorul medical intrucat aici exista, conform statisticilor, un deficit deja creat.

O oportunitate o reprezinta si aceea de a aplica pentru un job in sistemul medical privat. Ca sa poata face fata concurentei, centrele medicale private investesc in dotari tehnico-materiale si in atragerea de medici cu o buna pregatire si experienta profesionala. Criteriile de selectie a personalului se bazeaza pe competente si experienta. Puteti darui o parte din energia si experienta dumneavoastra intr-un mod nobil, alaturandu-va acelora care activeaza intr-o organizatie neguvernamentala ce are in grija persoane aflate in dificultate. In cele mai multe cazuri, consilierea din partea unui medic cu experienta este necesara si benefica atat pentru cei care sunt asistati medical, cat si pentru cei care acorda acea asistenta.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă