19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVanzarile de televizoare LCD au crescut cu 400 la suta

Vanzarile de televizoare LCD au crescut cu 400 la suta

Scaderea accentuata a preturilor la televizoarele LCD, dar si interesul tot mai mare pe care romanii il manifesta pentru acest tip de echipamente au condus la vanzari mai mari cu 400% fata de anul trecut, au anuntat oficialii Grupului Flamingo International. Cresterea a fost stimulata de eliminarea taxelor vamale la produsele importate din statele UE, dar si pentru cele importate din tarile din Asia, pentru care taxele vamale au cunoscut, in medie, o reducere de aproximativ 20%.
"Aparitia pe piata a unor modele mai noi si mai performante si scaderea preturilor reprezinta doua dintre cauzele cresterii vanzarilor pentru televizoarele LCD. Totodata, aceasta crestere se datoreaza si schimbarii comportamentului consumatorilor din Romania si orientarii acestora catre produse menite sa imbunatateasca permanent calitatea vietii", a declarat Jiri Rizek, CEO grupului de retail.
Acesta a mai estimat ca pana la finalul acestui an se va mentine ritmul accelerat de crestere a vanzarilor de televizoare LCD, care vor ajunge la o valoare de cel putin 3-4 ori mai mare comparativ cu cea inregistrata in anul 2006.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă