12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVanzarile auto incep sa creasca din trimestrul III

Vanzarile auto incep sa creasca din trimestrul III

» Cifra de afaceri in comertul auto-moto si al carburantilor pentru autovehicule a avansat cu 25,6% in al doilea trimestru.

» Scaderea vanzarilor de autoturisme in primele sapte luni a fost compensata de cresterea livrarilor de vehicule comerciale.

Cifra de afaceri in domeniul vanzarilor de autovehicule va creste cu 31% in trimestrul III din 2008 raportat la perioada similara a anului trecut. De asemenea, vanzarile de carburanti vor inregistra un avans in termeni valorici de 27%, potrivit anchetei de conjunctura pe trimestrul III, publicata de Comisia Nationala de Prognoza (CNP). Pe ansamblu, cifra de afaceri a comertului cu ridicata si cu amanuntul al autovehiculelor si motocicletelor, inclusiv intretinerea si repararea acestora, si a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule va creste cu 28% in perioada de referinta. La nivelul primelor noua luni ale anului curent, CNP prognozeaza pentru acelasi indicator o crestere de circa 29% fata de perioada similara din 2007, majorare care s-ar situa cu putin sub nivelul celei inregistrate in anul 2007 fata de 2006, in acelasi interval de analiza (31,5%).

Piata auto, in urcare cu 2,3%
In trimestrul al doilea din 2008 cifra de afaceri in comertul auto-moto si al carburantilor pentru autovehicule a avansat cu 25,6% fata de aceeasi perioada din 2007, sustinuta de dinamica vanzarilor de autovehicule si motociclete (28,7%), iar la nivel de semestru, cresterea cifrei de afaceri a fost de 28,5%. Vanzarile de autoturisme noi din Romania au scazut cu 1,8% in primele sapte luni comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 174.480 unitati, in timp ce piata auto totala a urcat cu 2,3%, avans dat de livrarile de vehiculele comerciale, potrivit APIA. Astfel, in Romania au fost vandute in total 210.749 de autovehicule in intervalul ianuarie-iulie, in crestere cu 2,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care in 2007 livrarile totale urcau cu 23,3% dupa primele sapte luni, la peste 206.089 de unitati, conform datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).

Scaderea vanzarilor de autoturisme a fost compensata de cresterea livrarilor de vehicule comerciale, cu 25,3%, de la 26.930 la 33.736 de unitati. Principala contributie la aceste rezultate revine vehiculelor comerciale usoare, care au inregistrat un avans de 29,3%, la 24.405 unitati.

Cele mai citite

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Avertismente din mai multe industrii: Ceasuri de lux, oțel, retail și auto afectate de scăderea cererii

Primele luni ale anului 2024 au adus semnale de alarmă din diverse sectoare economice, inclusiv producția de ceasuri de lux, oțel, retail, auto. Printre...

Bărbat care punea la dispoziție locuințe pentru practicarea prostituției a fost reținut

Zece percheziţii domiciliare au efectuate luni, 30 septembrie, în județul Mureș, într-un dosar de proxenetism, un bărbat de 45 de ani fiind reţinut. Suspectul...
Ultima oră
Pe aceeași temă