25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăValoarea terenului de la Casa Radio s-a dublat

Valoarea terenului de la Casa Radio s-a dublat

Valoarea terenului aferent cladirii Casa Radio din Bucuresti, concesionat de statul roman unei companii controlate de Plaza Centers, s-a dublat in ultimul an.
Terenul valora in urma cu un an 87,4 milioane de euro, iar evaluarea actuala este de 164 de milioane de euro, potrivit raportului financiar Plaza Centers.
Contractul de parteneriat public-privat pentru realizarea proiectului Dambovita Center a fost renegociat in cursul anului trecut. Ansamblul Dambovita Center va fi construit pe amplasamentul in care trebuia sa fie realizat sediul Casei Radio si va include un complex multifunctional, spatii de birouri, un hotel si o zona rezidentiala care vor avea o suprafata totala de 560.000 metri patrati, cu o suprafata utila de 400.000 metri patrati. Dezvoltatorii vor folosi cladirea actuala, urmand sa construiasca o serie de alte cladiri in jurul acesteia. Ansamblul va fi dezvoltat in trei etape, pana in 2012. Prin contract, se va construi si preda imediat dupa finalizare, catre Autoritatea Publica, o cladire cu o suprafata utila de 11.000 de metri patrati cu destinatia de spatiu de birouri, avand o parcare subterana in suprafata de 2.000 de metri patrati.
Investitorul detine 75% din capitalul Dambovita Center,  statul avand o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, diferenta fiind administrata de grupul turc Kucuk.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă