24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVacanţă activă în Kos

Vacanţă activă în Kos

Vara, ţărmul insulei Kos devine locul preferat pentru relaxare al turiştilor din lumea largă. Poţi alege o plajă animată sau o întindere de nisip ferită de priviri unde poţi practica sporturi nautice!

La câţiva kilometri est de oraşul Kos sunt câteva plaje mai puţin aglomerate, poate şi din cauza faptului că au pietriş, nu nisip fin. Dar chiar şi aşa, priveliştea este superbă şi izvoarele termale din apropiere te îndeamnă să faci o baie. În timpul verii, apa mării de pe coasta de nord a insulei este mai caldă şi mai liniştită decât cea din sud, dar mai puţin limpede din cauza vântului puternic. Dacă te îndepărtezi de zona staţiunilor, vei găsi câteva plaje mai liniştite între Tingaki şi Mastihari. Partea de nord a insulei este căutată şi de iubitorii de windsurf. La Tingaki şi Marmara poţi închiria de pe plajă orice echipament. O zi perfectă în nord-vestul insulei înseamnă plajă şi înot în golful Limnionas, apoi un peşte la grătar (încearcă o roşioară, este excelentă!) la taverna Miltos.

Pe coasta de sud, plajele Kamel şi Magic sunt mai puţin aglomerate decât Paradise Beach, care este între ele. Apa mării este mai rece decât în nord, dar mai calmă. Dacă eşti amator de sporturi nautice, pe plaja Kardamena găseşti tot ce vrei, inclusiv ski-jet, iar în peninsula Kefalos, lângă Agios Theologos, este locul perfect pentru surfing. Poţi petrece aici o după-amiază plăcută, admirând apusul soarelui la Sunset Wave Beach şi să iei o cină de neuitat la restaurantul Agios Theologos (care închiriază şi plăci de surf).

Amatorii de iachting pot merge la cluburile din Kos Yachting Club Kos sau Istion Sailing Holidays. Pentruscufundări, cele mai bun centre sunt: Kos Diving Centre, Dolphin Diver şi Waterhoppers.

Insula oferă toate condiţiile iubitorilor de mers pe biciletă, iar centre de închiriat sunt pe toată insula. Dacă te interesează o sesiune de echitaţie, poţi merge la Marmari Riding Centre. Oferă o oră de echitaţie pe malul mării sau patru ore pe cărări de munte.

Ofertă sejur Kos

Argiri Apt 2*de la 322 euro/pers., transport avion, transferuri, 7 nopţi cazare, asigurare medicală şi storno, asistenţă limba română, taxe de aeroport. Agenţia Prestige Tours, Tel. 021.319.77.94, www.prestige.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă