27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUPDATE. Preţul minim de vânzare a acţiunilor Petrom este 0,37 lei/acţiune

UPDATE. Preţul minim de vânzare a acţiunilor Petrom este 0,37 lei/acţiune

Update: Preţul minim de vânzare a acţiunilor Petrom este 0,3708 lei/titlu, lei/acţiune- a stabilit Guvernul.

Preţul maxim stabilit este de 0,46 lei/acţiune.

Statul poate strânge maximum 2,56 miliarde lei (circa 610 milioane euro). Oferta va fi considerată încheiată cu succes dacă se vor cumpăra peste 80% din acţiunile scoase la vânzare, potrivit Agerpres.

Din cele 5,57 miliarde acţiuni care fac obiectul ofertei, 85% vor fi destinate investitorilor instituţionali, iar restul de 15% – micilor investitori. Subscrierea se va realiza prin intermediul caselor de brokeraj BT Securities, EFG Eurobank Securities, Romcapital şi CEC Bank.

 

Executivul va discuta astăzi, în şedinţă, un proiect de modificare a Hotărârii 832/2010, privind vânzarea pachetui de 9,84% din capitalul OMV-Petrom administrat de Ministerul Economiei, urmând să fie stabilit preţul minim al tranzacţiei, informează Guvernul, potrivit NewsIn.

Ministerul Economiei administrează un pachet de 5.573.780.260 de acţiuni, reprezentând 9,84% din capitalul social al OMV-Petrom.

Oferta publică de vânzare, respectiv vânzarea în cadrul unei oferte publice de cumpărare se derulează prin intermediar autorizat, selectat potrivit prevederilor legale, se arată în Hotărârea 832/2010, care va fi astăzi modificată în sensul stabilirii preţului minim al pachetului.

Potrivit acestei hotărârii, preţul acţiunilor “determinat şi recomandat” de către intermediarul autorizat, este avizat de catre o comisie din carte face parte ministrul Economiei şi ministrul Finanţelor, precum şi un secretar de stat al premierului şi alţi oficiali. Preţul trebuie aprobat de către instituţia publică implicată.

Consorţiul condus de banca de investiţii Rennaissance Capital a demarat de luni oferta de vânzare pe bursă a 9,84% din acţiunile OMV Petrom deţinute de statul român (5.573.780.260 acţiuni), preţul maxim de vânzare fiind stabilit la 0,4600 lei/acţiune, potrivit unui raport transmis BVB. Subscrierea se realizează prin completarea de către investitori a formularelor de subscriere puse la dispoziţie de intermediarii ofertei sau membrii grupului de distribuţie, potrivit comunicatului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Oferta constă din două tranşe, una de retail, de 15%, destinată persoanelor fizice şi una instituţională, de 85% destinată investitorilor care nu sunt persoane fizice. Subscrierea se va realiza prin intermediul caselor de brokeraj BT Securities, Bancpost, EFG Eurobank Securities, Romcapital şi CEC Bank.

Oferta va fi considerată finalizată cu succes în cazul în care, la data închiderii sale, au fost subscrise în mod valabil mimim 80% din acţiunile oferite, la un preţ de ofertă determinat conform prospectului, se mai arată în comunicat.

Vom reveni cu informaţii.

 

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...
Ultima oră
Pe aceeași temă