32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUngaria va concedia 10% din bugetari, în 2011

Ungaria va concedia 10% din bugetari, în 2011

Guvernul Ungariei intenţionează să concedieze 10% din angajaţii sectorului de stat şi să reducă cheltuielile cu 5% în 2011, a anunţat vineri ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, transmite MTI, citată de Agerpres. Prezent la Consiliul de reconciliere în interes naţional, un forum pentru angajaţi, sindicate şi guvern, Matolcsy a declarat că se va consulta cu sindicatele în privinţa salariilor.

Guvernul va discuta bugetul pe 2011 în 27 octombrie iar negocierile privind numărul de angajaţi din sectorul public şi cheltuielile bugetare pot începe după această dată, a explicat oficialul maghiar. În 2012 executivul va menţine taxele de criză nou introduse, va păstra cheltuielile bugetare la o valoare reală şi va reduce cheltuielile unde este posibil pentru a menţine un deficit bugetar de 3,8% din PIB, a afirmat Gyorgy Matolcsy.

Parlamentarii de la Budapesta au aprobat luni seară o lege conform căreia companiile din energie, telecomunicaţii şi retail vor plăti, temporar, o taxă specială, dar li se permite să deducă această taxă din impozitul pe venit. Cu 294 de voturi pentru, 44 împotrivă şi 12 abţineri, parlamentarii au aprobat planurile premierului Viktor Orban destinate strângerii a 582 milioane euro anual în decursul a trei ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă