„În legătură cu respectivul raport: Într-o conferinţă de presă, cineva a folosit părţi din conţinutul şi concluziile raportului Inspecţiei Judiciare. Raportul era public deja pe o revistă electronică de profil juridic. Articolul 48 din Legea 317/2004 privind CSM îi conferă raportului caracter confidenţial şi nu secret atâta timp cât este în lucru la Inspecţia Judiciară, atâta timp cât nu s-a pus rezoluţia şi nu a fost trimis la CSM. Raportul despre care vorbiţi este finalizat, are rezoluţie, este trimis la CSM, prin urmare nu intră sub caracterul confidenţial, darămite de secret de serviciu. Înainte de a-l face public, am consultat specialiştii din Ministerul Justiţie, spunându-mi că nu este nicio problemă. Cineva din presă îmi spunea că a luat legătura cu Inspecţia Judiciară şi a primit acelaşi răspuns că nu este nicio problemă”, a declarat ministrul Justiţiei, la Antena 3, potrivit stiripesurse.ro.
După ce, joi seară, ministrul Justiţiei a prezentat raportul în urma căruia a solicitat revocarea din funcţie a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, acesta a fost publicat pe site, alături de 11 anexe. Printre anexe, se numără şi un raport al Inspecţiei Judiciare, datat 9 ianuarie 2018.
Este vorba despre raportul prin care procurorul şef al DNA a fost cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară, inspectorii constatând că Laura Codruţa Kovesi ar fi săvârşit mai multe abateri disciplinare. Alături de ea a fost cercetat şi adjunctul DNA, Marius Iacob. Una dintre abaterile disciplinare ale procurorului şef al DNA se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru, pe data de 18 iunie 2017.