12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăThe Economist: "România, creştere economică de 2,5%, peste aşteptări"

The Economist: “România, creştere economică de 2,5%, peste aşteptări”

Prestigioasa publicaţie britanică “The Economist” apreciază, pentru a doua oară, că România va înregistra anul acesta o creştere economică peste estimări. Britanicii sunt de părere că în 2013 PIB-ul va creşte cu 2,5%, urmând ca în perioada 2014-2017, ţara noastră să înregistreze o creştere de 4% pe an, potrivit rtv.net.

Conform prognozei celor de la “The Economist”, USL va rezista până în 2016 la guvernare, timp în care ţara va înregistra creştere economică, ceea ce va permite social-liberalilor să implementeze şi alte reforme prevăzute în programul de guvernare, precum scăderea CAS, reducerea TVA sau introducerea unor cote mai mici de impozitare pentru persoanele cu venituri mici şi foarte mici.

“The Economist” anticipează o continuare a consolidării fiscale şi reformelor, precum şi îmbunătăţirea absorbţiei de fonduri europene. Englezii mai scriu că guvernul va reuşi să reducă evaziunea fiscală şi îşi va îmbunătăţi gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat, iar noul acord cu FMI va face ca în 2015 România să ajungă la un deficit bugetar de 1%.

În analiza britanicilor, stabilitatea politică joacă un rol foarte important pentru atingerea acestor ţinte, iar Traian Băsescu este văzut ca o ameninţare la adresa acesteia. Britanicii consideră că cel mai probabil, preşedintele va declanşa un nou conflict cu USL pe tema revizuirii Constituţiei, ceea ce va afecta nu numai stabilitatea politică, dar şi eficienţa politicilor publice.

Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...
Ultima oră
Pe aceeași temă