14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTerenurile din Capitala devin tot mai atractive

Terenurile din Capitala devin tot mai atractive

Interes. Din ce in ce mai multi clienti se arata dispusi sa opteze pentru viata la casa, in detrimentul celei de la bloc.

Preturile terenurilor amplasate in zone centrale din Bucuresti au determinat o buna parte din cumparatorii cu bugete medii si mari sa opteze pentru constructia unei case in regie proprie. Potrivit consultantilor EuroMetropola, acestia au inceput sa priveasca piata intr-un mod realist si sunt mult mai deschisi oportunitatilor. Motivul il constituie, in opinia expertilor, posibilitatea de a avea o casa si curte la un pret comparativ cu un apartament intr-un imobil nou.

Increderea generata de stabilizarea preturilor pe piata imobiliara in ultimele luni a oferit un suflu nou clientilor interesati de achizitia unui teren, generand o dinamica foarte buna pe acest segment. Potrivit statisticilor EuroMetropola, cele mai cautate sunt loturile mici de teren, cu suprafete cuprinse intre 300 si 350 mp, pentru care cumparatorii sunt dispusi sa plateasca sume de 200.000-250.000 de euro, astfel incat bugetul total pentru constructia casei sa nu depaseasca suma de 500.000 de euro. Cat priveste costurile terenurilor, chiar daca de la inceputul anului pana in vara acestea au cunoscut scaderi de preturi de aproximativ 30%, in ultimele doua luni valoarea proprietatilor s-a mentinut constanta. Astfel, pretul propus de catre potentialii clienti este de aproximativ 700-750 euro/mp.

Spatiu si libertate de miscare
Maria Avramescu, consultant imobiliar al agentiei Ideal Casa, spune ca tendinta celor cu bugete medii si mari de a achizitiona terenuri era una anticipata, in contextul ieftinirii loturilor din Capitala. "Persoanele care beneficiau de un buget de 300.000-400.000 de euro au, in prezent, de ales intre apartamente cu patru camere sau penthouse-uri si case construite dupa propriul gust, cu teren aferent, care lasa libertate de miscare, si constructii sau amenajari ulterioare", spune consultanul.
Un semn al interesului pentru case il reprezinta si o usoara crestere a volumului constructiilor in aceasta zona. "Firmele de constructii au inceput sa aiba tot mai multe comenzi de executat in Bucuresti, situatie care, daca va continua, va concura cu ritmul constructiilor din zonele periferice ale Capitalei", opineaza Radu Alexandru, manager al Alma Construct.

Cele mai cautate zone
Pentru loturile mici, cele mai cautate zone raman, cele din zona Parcului Carol, Decebal – Dristorului, Vatra Luminoasa sau Popa Nan. In aceste locuri, preturile caselor existente sunt de aproximativ 400.000 – 500.000 de euro, ceea ce inclina balanta in favoarea terenurilor.

Sursa: EuroMetropola

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...
Ultima oră
Pe aceeași temă